Петък, 19 Април 2024, 10:44

Красимир Николов и Петя Владимирова станаха Цар на виното и Царица на лозята в Трудовец

14 Февруари 2018, 13:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4318 18


Красимир Николов и ученичката в 8 клас в ППМГ"Акад. проф. д-р Ас.Златаров" Петя Владимирова станаха Цар на виното и Царица на лозята на празника Трифон Зарезан в Трудовец.

За втора поредна година народната певица София Илиева от ансамбъл „Филип Кутев” участва в тазгодишния празник Трифон Зарезан. Тя гостува по покана на организаторите – кметът Веселин Драганов и НЧ”Н.Ракитин” Трудовец.

Официални гости на тържеството бяха кметът на общината Иман Гавалюгов и зам.кметът Борис Борисов.Двамата се включиха в празничното хоро.


Празничното веселие се състоя за поредна година пред ресторант "Механата" във вилна зона "Лозята" над Трудовец. То бе с начален час 11.30ч.

Отец Панайот отслужи водосвет за здраве, плодородие и берекет, след което поздрави всички миряни.

„За мен е чест и привилегия, че днес в това време дойдохте тук да празнуваме традиционния празник на Трудовец и на България, празникът на виното и лозаря, Трифон Зарезан. Такова време е само за хубаво вино и хубави булки, затова не пропускайте възможността днес да изпием повече вино ”. С тези думи кметът Драганов се обърна към всички присъстващи, които въпреки снеговалежа спазиха традицията да честват един от най-хубавите български празници. Кметът на селото отправи музикален поздрав с фолклорно изпълнение. Той изпя песента "Тук, в България".



По традиция бе извършена дегустация на вино. В конкурса за най-добро вино участваха 13 мераклии да грабнат короната Цар на виното. Журито, което оценяваше качествата на напитката  бяха: Георги Чинов председател и членове Васил Коцев и д-р Красимир Стаменов.

За най-добър винопроизводотел бе обявен Красимир Николов. Той бе лично поздравен от кмета Гавалюгов и зам.кмета Борисов. Двамата опитаха вкуса и аромата на виното на тазгодишния Цар на виното.


На второ място журито класира Димитър Илиев, на трето - Петко Монин и Стоян Шумарски, на четвърто - Даниел Цагарски и Димитър Иванов, на пето място - Николай Иванов и Николай Николов, на шесто място - Васил Петков, Николай Васков, Митко Колев, Цветан Атанасов и Пламен Вълков. Всички те бяха наградени от кмета Веселин Драганов с грамота от името на организаторите на празника, както и с медал и предметни награди. 

По стар български обичай новоизбраните Цар на виното и Царица на лозята изпълниха ритуала по зарязване на лозите. Петя Владимирова и Красимир Николов получиха короните от миналогодишните Цар и Царица - д-р Красимир Стаменов и Веселка Кирилова.

За доброто настроение на всички свири Градски духов оркестър с диригент Иванка Савова. В програмата се включиха Групата за стари градски песни "Весел живот" и групата за народни песни "Весел живот" с ръководител Магда Стефанова, и двата състава към Пенсионерски клуб "Весел живот" с.Трудовец.



Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (15) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 13:22

    Ученичката не би ли трябвало да е на училище?

  • Отговори (5) (2)
    2. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 13:46

    Абе кой учи нешно време всичко е фотомодел

  • Отговори (12) (1)
    3. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 14:02

    Тогава не бива да се хвърля вина на учителите и образованието. Всичко идва от семейството. Днес тази госпожица заслужава 6, 7 неизвинени отсъствия.

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 15:00

    Събрале са се Дръглажете на Трудовец !! Хахах

  • Отговори (5) (1)
    5. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 15:01

    Чичо Киро що не е в журито. Всичко е нагласено.

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 15:03

    В ПМГ по стечения на обстоятелствата има и втора смяна, нали? Зависи, разбира се и кога е проведено мероприятието. Тика че не бързайте със заключенията.

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (11) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 15:07

    За скъпия ни кмет Трифон Зарезан е най-големия празник.Защо не организира нищо за нова година? А с какво бяха почетени празниците на Левски, Ботев или 3-ти март? Но пиянският ден е номер 1

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 15:21

    №7 това е селският овчар мисли, че ще пасе още овцете ,но няма да стане.

  • Отговори (1) (3)
    10. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 15:24

    №5 защото е мъжкар, а не мишок, сега знам къде е.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete