Събота, 5 Декември 2020, 06:52

Кризисният щаб за борба с коронавируса проведе извънредно заседание днес

17 Ноември, 19:24
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1223 0


Днес се проведе извънредно онлайн заседание на Общински щаб на община Драгоман за координация и предприемане на мерки за предотвратяване на корона вирус инфекция. То бе свикано във връзка със сериозно усложняващата се епидемична обстановка и драстичното покачване на заболеваемостта на територията на община Драгоман, както и във връзка с множеството сигнали за нарушаване и не спазване на противоепидемичните мерки.

На него бяха приети следните мерки:

1. Всички управители на заведения, търговски обекти и обекти с обществено предназначение на територията на община Драгоман да осигурят стриктно спазване на изискването в т. 12 от Заповед № РД-15-823/13.11.2020 г. на Кмета на община Драгоман и всички въведени мерки с Заповед №РД-01-609/21.10.2020 г. и Заповед №РД-01-655/13.11.2020 г. и т., а именно:

- Да предоставят услуги на гражданите и обслужват своите клиенти, като създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обекти не допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. Специално внимание да се обърне на организираните лични мероприятия / празници, банкети, хоротеки, кръщенета, рождени дни и т.н.. /.
Същите да се провеждат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИ СПАЗВАНЕ НА ИЗИСКВАНЕТО ЗА 1 ч. на 3.кв. м , разстояние между масите от 1.5 м и не повече от 6 човека на маса!

2. Считано от днес да започнат организирани и по сигнали проверки от Общински инспекторат - Драгоман съвместно с органите на МВР на всички обекти, за изпълнение на посочените по-горе изисквания и спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

3. Да бъдат организирани и извънредни проверки в заведенията, за контрол по спазване на мерките във вечерните часове.

4. При констатиране на нарушения, управителите на обектите да бъдат санкционирани и незабавно да бъде уведомено РЗИ - София област.

5. Да продължи дезинфекцията от специализирана фирма на всички сгради общинска публична собственост територията на гр. Драгоман - ДГ „Радост“, ДЯ „Здравец“, Поликлиника, СУ „Христо Ботев“, сграда Община Драгоман, Спортна зала, Полицейски участък Драгоман, кметство село Габер и по предварително изготвена схема за дезинфекция приложение към настоящият протокол.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (662)
70% Complete
Не съм съгласен (395)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (356)
70% Complete