Неделя, 16 Декември 2018, 05:26

Културно събитие на Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД

9 Ноември 2017, 19:33
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1208 7

За шеста поредна година Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД организират културно събитие в рамките на Програмата си за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“, водени от желанието да поддържат живи историческата памет и националното самочувствие, отстоявани с десетилетия. Събитието се проведе на 9 ноември /четвъртък/ от 15.00ч. в Комплекс "Етрополия" и на него присъстваха : инж. Валентин Цацов – директор на Рудодобивен комплекс „Елаците – Мед“ АД , Диана Марини, експерт „Връзки с обществеността“ в „Геотехмин“ ООД , Венета Гергова-директор на Дирекция " Административни и туристически дейности" Елаците -Мед АД, Росица Христова -заместник-кмет на община Етрополе, Христо Андреев-председател на читалищното настоятелство на НЧ "Тодор Пеев-1871", служители на Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, служители на общинска администрация, директори на училища в община Етрополе и на общински институции.

По утвърдена вече традиция Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД правят дарения на книги по повод Деня на народните будители за училищата в община Етрополе и НЧ „Тодор Пеев – 1871“, както и на всички останали училища участници в провежданите конкурси. На представителите от СУ "Христо Ясенов" и ОУ „Христо Ботев“ - партньори на конкурса „Съкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя край“, бе подарена и книжката с наградените творби на учениците тази година. Книжката разкрива таланта и неподправените емоции, с които ученици от 1 до 7 клас са претворили събития и традиции в творбите си.

В началото на мащабното събитие бе представен филма за конкурса, качен на специално създадената страница на инициативата / http://www.kulturainatzionalnaidentichnost.bg/konkurs-2017/ в конферетната зала на комплекса. За значимостта на осъществяваната Програмата си за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“, бе предоставена думата на инж. Валентин Цацов, който съобщи, че тази година дарения ще получат училища в Етрополе, Златица, Копривщица, Пирдоп, Мирково, Челопеч, Лопян и Антон.Своят фонд ще обогатят и читалищните библиотеки в Мирково, Буново, Смолско, Петрич, Чавдар, Челопеч, Карлиево, Пирдоп, Златица, Църквище, Антон, Душанци, Копривщица и Етрополе.

Специални гости на мероприятието бяха децата от литературен кръжок "Христо Ясенов" към НЧ "Тодор Пеев-1871", които представиха част от най-новите творби включени в поредицата "Омайничета", която вече има своето поредно издание-12 и танцьорите от ТА "Балканска младост", които също получиха книги от дружествата за тяхната прекрасна творчиска дейност.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

 • Отговори (1) (0)
  1. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 08:38

  КАКВО МАЩАБНО СЪБИТИЕ Г-ЖО РЕПОРТЕР. СМЕШНО БЕ .ВЕНЕТА АКО Е НАПРАВИЛА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ДА СЕ ПРОВЕДЕ ТАКА Е ЖАЛКО.

 • Отговори (2) (0)
  2. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 11:04

  Личните отношения нямат нищо общо със събитието, стига сте използвали анонимността да си изливате комплексите.

 • Отговори (3) (1)
  3. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 13:10

  Браво на талантливите ученици!!!

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 18:16

  Ех защо тъпаците винаги се изразяват тук, анонимни. Глупостта ви, граници няма. Не хулете прекрасните деца и престанете да обиждате, достойни хора. Когато нищо друго не можеш, ти остава само да оплюваш, онези които са показали резултати. Престанете, повръща ми се от вас.

 • Отговори (1) (0)
  5. добавен от: Светлин 10 Ноември, 22:21

  До.5.Итиси ТЪПАК щом си пишеш името анонимен....

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 22:38

  До #4 Анита, и на нас ни се тади от вас

 • Отговори (0) (0)
  7. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 00:06

  О започнаха да налучкват имена, жалко за комплексарите, жалко за тези продажни, “достойни” хорица

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (197)
70% Complete
Не (442)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (65)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (237)
70% Complete
Не съм заинтересован (8)
70% Complete