Четвъртък, 25 Април 2024, 13:00

Кворумът в ОбС все пак се състоя

31 Юли 2015, 09:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1562 5


След като на вчерашната сесия ОбС Ботевград не успя да събере необходимия брой гласове за една от докладните записки, днес бе свикана извънредна сесия. В малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884” обаче присъстваха само общински съветници от управляващото мнозинство и нито един от опозицията.
Въпреки това кворум имаше и местните депутати разгледаха 2 докладни. Председателят на ОбС Йорданка Лалчева цитира точка от Правилника за работата и дейността на ОбС, според която извънредната сесия е законосъобразна.
 
Първата докладна бе включена и в дневния ред на редовната сесия – ОбС да даде съгласие да бъде учредено право за временно стопанисване на мачтов трафопост на „ЧЕЗ Разпределение България" АД,  както и на прокарване на отклонение от мрежи на техническата инфраструктура върху няколко имоти-публична общинска собственост. Те се намират в местностите „Чорбаджийска круша", „Конопище”, „Камен дол” в Новачене. Според г-жа Лалчева, приемането на това решение може да бъде само в плюс на общината. Местният парламент гласува докладната с 15 гласа ЗА.
 
Втората докладна бе предложение за промяна датата на следващото редовно заседание на ОбС през месец септември. За да е законосъобразно това заседание, трябва да се направи предварително гласуване. Така следващата редовна сесия бе насрочена за 10 септември.
 
На въпроса „Защо днес в залата нямаше представител на опозицията?”, общинският съветник Цветан Цолов отговори: „Грубо се потъпква законът и Правилникът за работата и дейността на ОбС. Първата докладна бе включена на вчерашната редовна сесия и насроченото днес извънредно заседание е незаконосъобразно”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 09:45

    Не е лошо да проведете интервю с г-жа Лалчева, в което тя подробно и ясно да обясни на нас, неграмотните, с какво това решение е в полза на общината? Предишния общински съвет на последното си заседание прави подарък на кмета-трафопост за имението му в Камен дол.Общината,тоес гражданите, плащат масрафа-трафопост за 54 хиляди, проводници, стълбове, лампи и т.н. Сега, като трябва да се узаконят нещата, хайде-циркови представления! нека да разберат гражданите истинската истина, ако някой я каже!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Юли, 09:46

    tooo ceci mnogo gi znaaa zakone te be .v gerb takiva nema i toi sa mesti tam

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Юли, 17:03

    Как се състоява кворум ?Малоумници, научете се на смислови заглавия.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Юли, 18:28

    ДА СЕ ОБЖАЛВА ПРЕД ОБЛАСТНИЯ У/Л-ЩЕ ПАДНЕ :!:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 1 Август, 10:41

    Той кмета когато бил в отпуск-не знай как така-общинският съвет решил да му построи трафопост-поне така го заяви в ефир на националната телевизия.И сега кой знай как така като е в отпуск-общинският съвет му го узаконява и простодушният народ се примирява да гледа тая мафия как действа.Събуди се Ботевград-събуди се гражданско общество-всичко е във нашите ръце-не чакайте да дойде господ и да ни помогне.Не наказано зло няма -това го знаем всички-но и нас ще накаже да плащаме докато сме живи.Не сме народ а РАЯ-простодушна и непоклатима!! :!:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete