Петък, 29 Март 2024, 11:44

КЗК уважи жалбата на „Комунална техника” ЕООД

12 Октомври 2018, 14:39
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1356 1


Комисията за защита на конкуренцията уважи жалбата на фирма„Комунална техника” ЕООД, подала жалба относно процедурата по избор на строителен надзор за изграждане на инсталацията по сепариране и компостиране на смесено събрани  битови отпадъци в Ботевград. С това е върната процедурата за извършване на  корекция на обявлението на обществената поръчка.

„Все още не сме решили , дали да обжалваме пред Върховния административен съд (ВАС) или ще се съобразим с препоръките”, коментира днес кметът на общината Иван Гавалюгов пред местните медии, на редовния си брифинг. Той изрази мнение,ч е това очаква да се случи и по отношение на процедурата за възлагане на обществена поръчка за избор на проектант на съоръжението.

 

Фирма„Комунална техника” ЕООД по време на предишното управление на общината предоставяше сметосъбиращата техника на фирма „Еко Ес Мениджмънт”, която извършваше сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци в Ботевград. Да припомним, че дружеството обжалва процедурата в община Ботевград в началото на септември 2018 г, малко преди изтичане на срока за събиране на оферти.

Проектът за изграждане на инсталацията се финансира от МОСВ и вече има подписан договор за финансиране на Община Ботевград. Размерът на средствата е над 9 милиона. лв. От тях 7,2 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ, осигурена по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.

Инсталацията за компостиране и за предварително третиране на отпадъци в Ботевград ще обслужва  жителите на общините Ботевград, Етрополе и Правец.

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (10) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 15:29

    Ей тоя Тульо се не спря да пречи

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete