Събота, 20 Април 2024, 00:55

Лало Кирилов напусна БСП

29 Септември 2020, 18:52
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3326 11


Червени депутати напускат парламентарната група на БСП. Сред тях са депутатът от Софийска област в 44-тото Народно събрание - Лало Кирилов, Красимир Янков, Валери Жаблянов, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Георги Андреев. Петима от тях обявиха
 че напускат и партията, Валери Жаблянов остава член на БСП.

На брифинг в парламента Красимир Янков обяви, че БСП след Конгреса вече е в подчинено положение. Два лични антуража имало в новия Националния съвет - на Корнелия Нинова и на Кирил Добрев. С 30% е намаляла партията при управлението на Нинова, по думите му. На частичния местен вот партията бележи поредна загуба. За него лидерският избор е опорочен. Затова те напускат ПГ на партията. Оставаме социалисти, увери обаче Янков. Те ще завършат мандатите си в законодателния орган като нечленуващи в група, а ПГ група на БСП остава със 72 депутати.
Цялата партийна телевизия работела пропагандно за изграждане образа на Корнелия Нинова, по думите на Красимир Янков. Телевизията била насочена към громене на опонентите на лидера в партията.

Убедени сме, че България има нужда от мир, каза и Валери Жаблянов. Партията на Нинова вървяла в посока на деинтелектуализация и на конфронтация. Досега напусналите се съобразявали с устава на БСП. Нинова нарушавала устава, а така партията се връщала във времена, които никой не желае да си спомня. Оставаме български социалисти, увери и Жаблянов.

Те остават леви по убеждения и опозиция на властта. Оставаме опозиция на системния популизъм на госпожа Нинова, посочи още червеният депутат.

Източник: news.bg

Коментари (11)

  • Отговори (15) (12)
    1. добавен от: Анонимен 29 Септември, 19:20

    Лало, боклук скапан! Отивай при Тиквата, там ти е мястото продажник!

  • Отговори (14) (5)
    2. добавен от: Анонимен 29 Септември, 19:59

    Кочкова в паталон

  • Отговори (16) (10)
    3. добавен от: Анонимен 29 Септември, 21:04

    Напусни Народното събрание защото си избран от листата на БСП-така трябва да бъде щом не си съгласен с решенията на партията която те е издигнала....ама нали пък свършват благинките....

  • Отговори (7) (15)
    4. добавен от: ДГГ 29 Септември, 21:18

    Тези добре, че се махнаха доброволно. Няма място за кариеристи и лапачи в партията. Друг е въпроса как видната СДСарка Нинова може да оглавява БСП. Позор! Пълна разруха за столетницата!!

  • Отговори (9) (1)
    5. добавен от: Анонимен 30 Септември, 06:55

    Останаха Гергов - Свинара и Кире Македонеца, синът на Н.Добрев. И двамата бизнесмени-милионери, водачи на разколниците, които се опитха на 3 пъти да свикат пленум на НС на БСП и да свалят Корнелия Н. от Крушовица. Само че тя излезе по-хитра и ги свали тях. И дваматс - Макето и Свинара са в НС, и Гуци е там, а останалите стоят като редови членове на БСП и си чакат реда да дойдат пак на власт. Няма да го дочакат.

  • Отговори (2) (8)
    6. добавен от: Анонимен 30 Септември, 07:08

    Правчани отнесоха свидна жертва: кметът на Правец Гунински не е член на НС на БСП. Такава стана Н.Цолова, разбирай Веселата докторица Златева, която стои зад нея. Нинова си пробута напред Ив.Ченчев, който е делегиран представител на София област. Мисля, че с независимата си политика БСП ще остане изолирана от протестите и на изборите през март следващата година ще намали гласувалите за тая партия. Вместо да формират лява коалиция срещу Управляващите, БСП се самоизолира, което си е политическа смърт. Дано младите се усетят и започнат преговори с левите сили, доколкото ги има, и навлезат навреме в протестите. К.Н. е заровила глава във вътрешните ежби, но до изборите остават само 4 месеци.Да не вземе формацията на гологлавия учиндолец да я изпревари.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 30 Септември, 14:07

    10-10

  • Отговори (4) (2)
    8. добавен от: Анонимен 30 Септември, 15:31

    Тия другите поне имат някъква визитка а тоя цървул лало и името му е на цървул..... как изопщо е почаднал в Н С.

  • Отговори (3) (2)
    9. добавен от: Анонимен 30 Септември, 21:17

    Ако не беше 10-10 депотат щеше да бъде Влади Александров а не този цървул.....

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 10:04

    Така е Светославе

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete