Четвъртък, 25 Април 2024, 23:15

Легенди на българския футбол играха на стадион "Бенковски", кв. Маслово в град Костинброд

17 Юни 2019, 11:10
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1892 0


На 16 юни 2019г. стартира за първи път най-големия детски футболен турнир в община Костинброд – „Костинбродско лято“. На този специален детски турнир се състезаваха 4 отбора от 2 страни!

Първото издание на „Костинбродско лято“ събра малчугани от три възрастови групи – родени през 2006 г, през 2008 г и през 2010 г. Организатор е фирма “БУЛАГРО 97" АД, в лицето на Иво Гълъбов, заедно с общинския футболен клуб „Костинброд-2012“, община Костинброд и подкрепа от Български футболен съюз /БФС/.

Турнирът вече е включен в календара на БФС, лично заяви пред всички присъстващи г-н Петьо Дончев - председател на Областния съвет на БФС. Той благодари на ръководството на община Костинброд и на генералния спонсор /БУЛАГРО/.
Г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет-Костинброд откриха детския футболен турнир, като пожелаха честна и спортсменска игра.

Участници в първия по рода си международен турнир бяха отборите на ОФК „Костинброд-2012“- гр. Костинброд, ФК „Балкански“, гр. Димитровград /Цариброд/, ФК „Раднички“, гр. Пирот и ФК „Левски“, гр. София. Съдийството се извърши от професионалисти от БФС, а коментира Иво Райчев, известен от работата си в Дарик радио.

Първата среща започна между отборите на ОФК „Костинброд-2012“ – ФК Балкански и завърши 6-1, с 4 гола от Милорад Игнатов и по 1 от Теодор Кишпарски и Мартин Тодоров. Детската школа на ФК „Левски“ победи ФК „Раднички“, Пирот.

На малкия финал на 4 място се класира ФК „Балкански“, гр. Димитровград /Цариброд/, а на 3 място останаха ФК „Раднички“, гр. Пирот.
На финала играха децата от ОФК „Костинброд-2012“ – ФК „Левски”, гр.София, като най-популярното футболно име победи домакините с 6-0.

Преди да започне дългоочаквания демонстрационен мач на ветерани от ФК „Левски-София“ и ОФК „Костинброд“ бяха наградени децата от турнира „Костинбродско лято“-2019г.

Петьо Дончев - председател на Областния съвет на БФС награди кметовете на трите общини Костинброд- г-н Трайко Младенов, Димитровград – г-н Владица Димитров и Пирот - г-н Владан Васич за съдействието и подкрепата на международния детски турнир. Една от наградите беше предвидена и за българския консул в Димитровград.
Следващите награди бяха подсигурени от фирма „БУЛАГРО“ АД и БФС, както следва:
Статуетка за най - добър играч отиде в отбора на ФК „Раднички“, Пирот. Наградата връчи Йордан Косподинов.

Статуетка за най- добър защитник е в отбора на ФК „Левски“. Наградата връчи Георги Славчев.

Статуетка за най- добър полузащитник е в отбора на Димитровград – ФК „Балкански“. Наградата връчи Дончо Донев.

Статуетка за най- добър нападател е в отбора на ОФК „Костинброд-2012“ за Милорад Игнатов. Наградата връчи Георги Иванов – Гонзо.
Ем Би Пи наградата отиде при ФК“Левски“. Наградата връчи Иво Гълъбов „Булагро“ АД.

За 4- то място бяха наградени ФК „Балкански“, Димитровград от Дончо Донев. Специалната награда за отбора е 25 билета за мача Левски- Ботев на стадион „Георги Аспарухов“.
За 3-то място наградени бяха „Раднечки“, Пирот от д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд. Специалната награда за отбора е 25 билета за мача Левски – Сертиш.
2-ро място за „Костинброд-2012“ бяха наградени от Иво Гълъбов. Специалната награда за отбора е 25 билета за мача България-Чехия.
1-во място с голяма купа от турнира „Костинбродско лято“ е за „Левски – София“. Децата бяха наградени от Трайко Младенов – кмет на община Костинброд. Специалната награда за отбора е 25 билета за мача България- Англия и парична награда от 1000 лв.

Неделният ден завърши с демонстративен, приятелски мач между ветераните от ОФК „Костинброд“ и ФК „Левски-София“. На стадион „Бенкосвки“, кв. Маслово се изявиха имена като Георги Иванов – Гонзо, Станислав Ангелов, Елин Топузаков, Христо Йовов, Йордан Косподинов, Цветан Генков, Росен Крумов, Чавдар Русев, Костадин Кръстанов, Александър Гидионов и други легенди на българския футбол. Всички показаха истински „Феър плей“ и професионализъм и срещата завърши равен 3-3.

Поздравления за фирма „Булагро“АД, че пое тежката задача да организира и спонсорира един мащабен проект, посветен на децата. Поздравление на ръководството на ОФК „Костинброд-2012“ за доброто посрещане на стадион „Бенковски“ и не на последно място за община Костинброд, че винаги е отворена за съдействие, щом е в полза на деца, спорт или инициативи за подобряване живота на своите жители от община Костинброд.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete