Петък, 19 Април 2024, 17:18

Лекция на тема побратимяването между община Костинброд и община Салеми, регион Сицилия

24 Февруари 2020, 19:07
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 729 0


На 21.02.2020 г. в центъра за обществена подкрепа „Промяна“ – Костинброд се проведе лекция на тема „Побратимяването между община Костинброд, Република България и община Салеми, регион Сицилия, Република Италия“.
На 22 февруари се отбелязва Световния ден на идеята за побратимяване. Той се чества по инициатива на скаутите по целия свят. Основните ценности, залегнали в идеята са приятелството, сътрудничеството и взаимното опознаване на народите.
Лекцията беше организирана от г-жа Анастасия Попова- директор на ЦОП „Промяна” по повод Световния ден на идеята за побратимяване. Специален гост на срещата беше г-жа Емилия Михайлова, която съпровождаше цялата процедура по побратимяването между двете общини и е един от участниците в проект „Forum – Young people discuss the future of Europe“ /Форум – Младите обсъждат бъдещето на Европа/, където на гости на нашата община беше делегация от двадесет и трима жители на Салеми, Република Италия.

На децата от ЦОП „Промяна“ беше представена презентация, която подробно даде информация къде се намира град Салеми, с какво е известен и неговата история.
След изчерпателната презентация на децата им се предоставиха материали, с които да изработят свое пано за побратимените общини.

Да напомним, че община Костинброд официално се побратими на 7 март 2019 година. Тогава на сесия на Общински съвет-Костинброд, водена от д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд и г-н Лоренцо Кашио – председател на общински съвет – Салеми, кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на община Салеми г-н Доменико Венути подписаха пакт за сътрудничество и договор по проект “Младите хора обсъждат бъдещето на Европа”!
Една година община Костинброд има вече своя побратим град!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete