Понеделник, 28 Септември 2020, 12:42

Лекция на тема побратимяването между община Костинброд и община Салеми, регион Сицилия

24 Февруари, 19:07
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 366 0


На 21.02.2020 г. в центъра за обществена подкрепа „Промяна“ – Костинброд се проведе лекция на тема „Побратимяването между община Костинброд, Република България и община Салеми, регион Сицилия, Република Италия“.
На 22 февруари се отбелязва Световния ден на идеята за побратимяване. Той се чества по инициатива на скаутите по целия свят. Основните ценности, залегнали в идеята са приятелството, сътрудничеството и взаимното опознаване на народите.
Лекцията беше организирана от г-жа Анастасия Попова- директор на ЦОП „Промяна” по повод Световния ден на идеята за побратимяване. Специален гост на срещата беше г-жа Емилия Михайлова, която съпровождаше цялата процедура по побратимяването между двете общини и е един от участниците в проект „Forum – Young people discuss the future of Europe“ /Форум – Младите обсъждат бъдещето на Европа/, където на гости на нашата община беше делегация от двадесет и трима жители на Салеми, Република Италия.

На децата от ЦОП „Промяна“ беше представена презентация, която подробно даде информация къде се намира град Салеми, с какво е известен и неговата история.
След изчерпателната презентация на децата им се предоставиха материали, с които да изработят свое пано за побратимените общини.

Да напомним, че община Костинброд официално се побратими на 7 март 2019 година. Тогава на сесия на Общински съвет-Костинброд, водена от д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд и г-н Лоренцо Кашио – председател на общински съвет – Салеми, кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на община Салеми г-н Доменико Венути подписаха пакт за сътрудничество и договор по проект “Младите хора обсъждат бъдещето на Европа”!
Една година община Костинброд има вече своя побратим град!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (3)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (3)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (432)
70% Complete
Не съм съгласен (233)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (176)
70% Complete