Сряда, 27 Май 2020, 14:50

"Летците" със социално ангажирана тематика

30 Януари 2019, 16:01
(4) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 545 0


"Летците" е българска група, която може да ви накара да полетите, да видите света от високо и след това да кацнете безпроблемно на земята.
Много важно е да можем да се откъснем за момент от реалността и да погледнем на света отвисоко. Така ще видим и положителните и отрицателните му черти. Всеки приема своя личен бунт срещу несправедливостта. Това споделя групата при гостуването си в БНТ. Представената песен "Малкият град" е посветена на Сливница.

Наскоро групата представи и сингъла ''Това съм аз'' към предстоящия албум - ''Стъпка напред''.

"Летците" е българска пънк-рок група, основана през 2011 г. от Никола Ранкович, Радослав Рангелов и Радостин Стойков. Идеята за група се заражда след първия рок-фест в родния им град - Сливница, през пролетта на 2011 г. След първите им репетиции заедно те установяват, че кавър и трибют бандите са явление, което все повече обзема сцената и решават да направят своя група, която да е с авторска насоченост. Впоследствие се присъединяват и Димитър Йосифов и Ивайло Цандев. Текстовете на Летците са предимно социални, но често опират и до сатирата, бичувайки пошлото и грозното в живота и у човека. Верни на този похват - не пропускат да се надсмеят дори и на себе си - някои песни засягат истории и преживявания и са откровена самоирония. Всички членове на групата са фенове на суровия, бърз и директен звук на пънка, но нерядко в песните им се срещат и ска, гръндж, метъл и дори фолк елементи. На живо обичат да импровизират, включвайки инструменти като мелодика, акордеон, валдхорна, казу, дайре. Участие взимат и гост-музиканти, които акомпанират основно с духови инструменти. През юни 2016-та година излиза и дебютният им албум "Голямата игра". В него са включени 13 песни, от които към "Докога" и "Искам" са заснети и видеоклипове. През есента на 2016-та година басистът и един от основните творци на музиката на Летците, Радостин Стойков напуска групата и бас китарата поема вокалът на групата Никола Ранкович.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1034)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (107)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (78)
70% Complete
Мир по Земята (161)
70% Complete