Събота, 20 Април 2024, 06:08

Левски разби Балкан и отива на полуфинал за Купата

15 Февруари 2012, 16:41
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2217 0


Отборът на Левски се класира за 1/2-финалите на турнира за Купата на България, след като се наложи с 94:58 в четвъртфиналния си двубой срещу Балкан (Ботевград). Най-резултатен за столичани беше Джаред Хауел с 19 точки, Стефан Георгиев добави 13, а Джъстън Елър, Павел Иванов и Димитър Ангелов се отличиха с по 11 точки.
Дуейн Мортън беше най-резултатен за ботевградчани с 14 точки, а Любомир Лилов и Димитър Филипов вкараха съответно по 12 и 10.
Столичани започнаха много силно двубоя, като демонстрираха добра организация в защита и нападение, а същевременно баскетболистите на Балкан не успяваха по никакъв начин да се противопоставят на съперника си и логично след първите 10 минути преднината на Левски беше повече от убедителна - 21:5.
Ботевградчани излязоха от миникризата, в която изпаднаха в началото на мача през втората четвърт и успяха да спрат устрема на съперника си. „Зелените” дори свалиха изоставането си на десет точки – 17:27 след тройка на Станимир Маринов, но в оставащите три минути на полувремето американците Харпър и Елър успяха да върнат по-солидния аванс на Левски – 34:21.
Проблемите за ботевградчани се задълбочиха в началото на третия период, когато Мароевич и Маринчешки увиснаха с по четири лични нарушения и бяха сменени. Последните няколко решения на съдийската тройка вбесиха феновете на Балкан, като от агитката на символичните гости хвърлиха на терена бутлка с минерална вода. След като страстите бяха охладени, „зелените” намалиха пасива си - 35:45 след тройка на Лилов, но до края възпитаниците на Константин Папазов без особени проблеми успяха да удвоят преднината си – 60:39.
Левски си гарантира победата в първите три минути за последната четвърт, когато Хауел наниза три поредни тройки, които допринесоха за серия от 16:4 и разликата в резултата скочи до 33 точки – 76:43. Последните шест минути на мача просто се доиграваха, като треньорите и на двата отбора пуснаха всички резервни състезатели, а последния съдийски сигнал прозвуча при 94:58 в полза на вицешампионите.


Източник: sportal.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete