Неделя, 31 Май 2020, 20:17

Ликът на Иван Вазов бе изрисуван върху Народното читалище в град Костинброд

12 Октомври 2019, 13:29
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1107 0


След като бе направен напълно нов централният градски площад - “Иван Вазов” и обновени напълно всички фасади на централното градско читалище - “Иван Вазов - 1947”, ликът на патриарха на българската литература вече е изрисуван в центъра на града.

След като преди около месец беше подарена голяма и красиво изработена табела на читалището, сега беше подарен уникален графит. Без да се изразходват държавни и/или общински средства, се обнови лицевата фасада на голямото читалище, а от днес поредният професионално направен графит отразява друга наша българска личност.

Преди две години общината възложи направата на голям графит на Светите братя Кирил и Методий на стената на читалището в първи район, както и изработката на графит с Апостола на свободата - Васил Левски на стената на Дневния център за работа с деца на улицата, който е разположен в помещения на централното читалище.
От днес площадът и културният ни център имат своето лице - лика на Иван Вазов и една от паметните му за нацията ни фрази: “ И ний сме дали нещо на света, на вси славяни книги да четат”.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1056)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (108)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (80)
70% Complete
Мир по Земята (163)
70% Complete