Петък, 19 Април 2024, 22:04

Лилия Старева от фондация "Детето и фолклора" гостува в с.Скравена

19 Декември 2012, 09:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4056 1


Лилия Старева- д-р по философия, председател на фондация "Детето и фолклора”, гостува в с.Скравена по покана на читалище „19 февруари”. Тя е автор на книгите „Български имена и традиции „,”Български обичаи и ритуали”,”Български магии и гадания”.
В срещата участваха и учениците от ОУ”Св. Св.Кирил и Методий”, с.Скравена,които работят по проект „УСПЕХ”в  „Театрално студио”, студио ”Славееви гласове”, клуб”Млад еколог”и студио „Компютърна анимация, презентация, игри”.
Участниците в „Театрално студио”  научиха повече за ритуалите, свързани с календарните празници.Това е част от подготовката им за поредната представителна изява-възстановка на зимните празници Бъдни вечер и Коледа.
Учениците от студио ”Славееви гласове” изненадаха гостите с изпълнение на фолклорни коледарски песни. Младите еколози впечатлиха участниците в срещата с изложба на сурвачки и елхи, изработени от природни материали. Интерес предизвикаха компютърните презентации, посветени на Бъдни вечер и Коледа, изработени от участниците в студио „Компютърна анимация, презентация, игри”.
 
Снимките са предоставени от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" с. Скравена

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete