Петък, 29 Март 2024, 00:51

Лудогорец с място в групите на Шампионската лига

24 Август 2016, 10:35
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 787 0


Лудогорец (Разград) се класира за втори път за груповата фаза на Шампионската лига, след като завърши 2:2 като гост на чешкия шампион Виктория (Пилзен). Така с общ резултат 4:2 от двата мача българският тим си осигури мястото сред най-добрите отбори в Европа и 15 милиона евро от наградния фонд. 

Мачът в Чехия не започна добре за тима от Разград. Още в 7-ата минута Виктория поведе с 1:0 с гол на Дюриш. Нападателят успя да се ориентира много добре след центриране от корнер, изпревари защитник и успя да промуши топката в близкия ъгъл на вратата на българите.

Лудогорец реагира много спокойно, тъй като все още имаше преднина от първата срещата. Така се стигна до 17-ата минута, когато българският шампион изравни при една бърза контраатака. Проблемът с гола бе овладяването на топка от Джонатан Кафу, който я спря с ръка преди да подаде към Върджил Мисиджан. Съдията видя ситуацията и не спря играта. Веднага след това Мисиджан успя да промуши топката между краката на чешкия вратар за 1:1.

Това направи задачата на Виктория (Пилзен) много тежка, защото домакините се нуждаеха от победа с 4:1, за да продължат. Те продължиха да се борят и в 34-ата минута удариха греда. В 60-ата минута Бакош вкара гол за Виктория, който неправилно беше отменен от съдия заради засада, каквато нямаше. В 63-ата минута Виктория успя да поведе с 2:1, след като Хейда простреля Владо Стоянов с глава.

В 68-ата минута Лудогорец можеше да приключи всичко в този мач. Вандерсон излезе сам срещу вратаря на чехите Козачик, излъга го, но на празна врата не ритна топката достатъчно силно. Това даде време на притичал чешки защитник да я избие.
Чехите продължиха да натискат, търсейки два гола, но защитата на българите устоя. В самия край на петминутното продължение на срещата резервата Клаудиу Кешеру оформи крайното 2:2 с красив фалцов удар от границата на пеналта, който намери горния десен ъгъл на вратата на чехите.

Така Лудогорец стана първият български тим, който влиза за втори път в групите на Шампионската лига. Първото участие на отбора в тази фаза беше през сезон 2014/2015.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete