Събота, 20 Април 2024, 12:11

Лукойл Академик изравни резултата в серията след 16 тройки

8 Май 2017, 20:04
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1268 4


Лукойл Академик изравни полуфиналната серия в НБЛ срещу Рилски спортист до 1-1 победи, след като се наложи във втория двубой в Правец с 95-80.

Следващите два мача ще са в Самоков на 11 и 13 май.

Основното оръжие за Академик се оказа стрелбата от тройката, като домакините вкараха 50% от разстояние - 16 от 32 опита. Те спечелиха и борбата под коша, която бе разковничето в първата среща.

По подобие на първата среща, Рилски спортист стартира силно, като поведе с пет точки още в първите минути. Гостите започнаха без Ди Джей Шелтън, който се оплакваше от леки болежки преди мача. Той обаче се появи на терена още в четвъртата минута, когато Лукойл вече бе изравнил играта. Скритите проблеми за Рилецо обаче се проявиха с шест фаула само в първите пет минути, по два на сметката на Златин Георгиев и Денислав Вутев.

И двата отбора набързо сътвориха по няколко грешки, за да покажат значението на мача и многото нерви в себе си.

Христо Захариев бе моторът на Лукойл в тези начални минути, като реализира 12 от 17-те точки за тима си в първата четвърт.

Рилецо се откъсна със 7 точки напред в първите минути от втория период, но след това Максим Корниенко вкара тройка, а Павлин Иванов добави още една, при това с фаул, за да изравни до 27-27. Промените в състава на Тони Дечев дадоха мигновен резултат и в рамките на пет минути домакините направиха серия от 10-2, за да вземат най-голямата си преднина в мача до момента. Рилски спортист се окопити и се върна по-близо до съперника до почивката, която дойде при 43-37.

Павлин Иванов поведе своите на старта на второто полувреме и разликата бързо стигна и мина 10 точки, само за три минути. Лукойл стартира с три тройки третата част и даде заявка за победата още в нея.

Още точни стрелби от разстояние направиха аванса на Лукойл почти 20 точки, малко преди края на четвъртината, след като три минути отборът на Рилски спортист не успя да вкара кош.

В последната дългата пейка и опитът на домакините нямаше как да отстъпят солидната преднина, станала 15 точки след тройка на Дани Гибсън. С много усилия Рилецо сваляше по няколко точки от изоставането, само за да получи нова тройка, и в крайна сметка се отказа.

С мисъл за предстоящите нови два мача, двамата треньори започнаха да пускат и по-рядко използвани състезатели в последните 2-3 минути от двубоя, и така се оформи крайното 95-80.

Максим Корниенко завърши с 25 точки и 13 борби за успеха, плюс три асистенции и три чадъра. Павлин Иванов добави 18 точки, като двамата с Корниенко нанизаха по пет тройки. Христо Захариев приключи със 16 точки.

Еван Бройнсма вкара 20 точки плюс 8 борби за Рилски спортист, 16 точки добави Йордан Бозов, а Николай Стоянов отбеляза 15.

Източник: bgbasket.com

Коментари (4)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Май, 21:21

    Защо все още няма интернет във Врачеш. От Атлантис само лъжат че ще изпратят екип а такъв не идва. До кога така бе хора? Поне да кажат, че няма дойдат. Защо лъжат и ни въртят.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Май, 21:42

    Атлантис спрете да ни се подигравате. От много години сме ваши клиенти и не сме заслужили такова отношение.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Май, 08:15

    Въпреки победата слаб Лукойл-в всеки мач за в бъдеще няма да имат 50% стрелба за 3 те точки....слаб....

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Май, 23:16

    :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete