Четвъртък, 25 Април 2024, 04:49

Лукойл Академик се справи с обезкървения Спартак у дома

2 Декември 2011, 19:45
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1774 0


Лукойл Академик победи Спартак Плевен в мач от осмия кръг на НБЛ с резултат 88-77. Успехът за шампионите обаче не дойде по очаквания начин. Те трябваше да се потрудят, за да стигнат до успеха, а гостите дори спечелиха борбата под коша. Все пак „студентите” продължават да са непобедени в първенството до момента, а плевенчани са с победа и 7 загуби. Тази среща бе и последната за Лукойл Академик преди гостуването на Валенсия във вторник в срещата им от Еврокъп.

Още в първите минути домакините се откъснаха със 7 точки напред, но спартаклии успяха да изравнят при 14-14. След като Лукойл поведе отново, съперникът отново намери начин да се върне в мача, а разликата след 10 минути игра беше 4 точки в полза на „студентите”. След добра серия през втората част разликата стана двуцифрена за първи път в мача, но Спартак я намали на 8 точки на полувремето.

Въпреки разликата в класите и кадровите проблеми на плевенчани, те не се отказваха и след като изиграха много силна трета част, я спечелиха и бяха само на 4 точки от съперника преди последната десетка. През нея домакините не допуснаха обрат, но със сигурност отборът има потенциал да запише много по-сериозен резултат, имайки предвид моментното състояние на съперника.

Гостите спечелиха борбата под коша, овладявайки с 5 отскочили топки повече, а също така си подадоха и с 2 асистенции повече. Те обаче извършиха огромен брой технически грешки и имаха по-лош процент в стрелбата за 2 точки.

Най-резултатни за победителите с по 15 точки са Андре Оуенс и Брандън Хийт (6 асистенции, 5 откраднати топки, 4 борби). Тодор Стойков пък се включи с 14 точки.

Много силен за спартаклии беше Симеон Ценов, който вкара 24 точки и овладя 8 борби. С 15 плюс 8 се включи Тодор Тодоров, а 14 точки наниза Александър Дяковски.

Източник: bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete