Четвъртък, 25 Април 2024, 04:28

Лукойл Академик стартира в Еврокъп след двугодишно прекъсване

15 Ноември 2011, 12:00
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1807 0


Тази вечер от 21.30 часа в Белгия Лукойл Академик ще започне участието си в груповата фаза на турнира Еврокъп. Шампионите се завръщат в него след пауза от две години, като попаднаха в тежка група. Първият съперник е Теленет Остенде, а останалите два отбора са испанският Валенския и френският ASVEL Вильорбан.

В момента Остенде заема 3-о място в белгийското първенство, като от началото на шампионата има 5 победи и 2 загуби. През миналия сезон тимът стигна до финал за Купата на Белгия, а в първенството отпадна на полуфинал. До момента най-резултатен за тима е Джейсън Рич, който има средно по 16.0 точки. На добро ниво се представя и едно познато на играчите на Лукойл Академик име - Крис Букър. През миналия сезон той бе част от състава на словенския Кърка Ново место, а през този има по 15.0 точки и 7.0 борби. Трябва да се отбележи и добрата игра на Мат Лойески има 13.5 точки и 4.0 борби средно.

На Брандън Хийт ще се разчита главно в състава на Лукойл Академик, като американецът е в най-добра форма от всички от началото на сезона. Капитанът Тодор Стойков е най-добрият реализатор в историята на турнира, а опитът му ще трябва да е от полза на неговите съотборници. Андре Оуенс пък е време да покаже истинските качества, като в мачовете с Простейов, които класираха шампионите в групата, демонстрина, че във важни моменти може да играе решителна роля. Ламонт Мак също е баскетболист, който доказа класата си през този сезон и ще бъде сред основните оръжия на "студентите" в трудните европейски мачове.

Източник: bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete