Вторник, 23 Април 2024, 14:37

Лукойл Академик записа 17-та победа след супер драма с продължение

6 Февруари 2016, 20:15
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2121 5


Лукойл Академик постигна 17-та победа от началото на сезона в НБЛ Виваком. Тя дойде при гостуването на Спартак Плевен с резултат 97-94 след продължение. Домакините водеха през целия мач, като единственият път, в който точките на шампионите в редовното време бяха повече бе при 3-2 в началото. Плевенчани изиграха много силен двубой и бяха на косъм да го спечелят, но допуснаха изравняване и мачът отиде в продължение. В него класата на гостите си каза думата и те стигнаха до този много много труден успех. Лукойл остана на първо място с баланс 17-1, докато спартаклии паднаха до шесто място с актив от 9 победи и 9 поражения. Сега двата тима ще чакат жребия за Купата на България, който е на 9-ти февруари (вторник).

Домакините започнаха много добре и поведоха с 9-3. След това те продължиха да имат минимален аванс в резултата, като гостите изравниха за кратко. Това не стресна спартаклии, които реагираха с 5-0, а такава бе разликата и след десет минути игра. През втората четвърт плевенчани дори натрупаха аванс от 7 точки, след котео Лукойл отговори с 5-0 и намали. Домакините обаче отново реагираха чудесно, като след серия от 10-0 поведоха с цели 13 точки преди гостите да свалят две до почивката.

Преднината на спартаклии отново стана 13 точки, след което Лукойл я свали до 6. След края на третата част домакините имаха добър аванс, който бе стопен до 2 малко след началото на последната. Плевенчани отговориха с кошове на Франсис и Герасим Николов, след което и гостите върнаха 4 точки. Сашо Груев обаче вкара тройка за +5 и така запази преднината на своите. Въпреки че бе близо Лукойл не успяваше да изравни, а Димитър Маринчешки първо вкара кош, а след това и първата си тройка за сезона, с която при 2.20 до края Спартак поведе със 7. Гостите обаче съумяха да изравнят, а в края и двата тима пропуснаха, с което срещата отиде в продължение.

Първият кош в допълнителното време бе за Павлин Иванов, но малко по-късно Франсис наниза тройка. Минута след това същото направи и Митко Димитров, след което Савич пропусна. Последва нов кош за Димитров, а след това Величкович сгреши. В ответната атака Желко Шакич отбеляза тройка и направи преднината 7 при минута и половина до края.

Все пак домакините не се предадоха и след 6 успешни наказателни удара намалиха до само 1, след което те фаулираха Павлин Иванов. Той не трепна от наказателната линия и бе 2 от 2, а същото след това направи и Урош Величкович. С два от два се отчете и Шакич, след което Франсис пропусна от тройката и така мачът свърши.

Желко Шакич стана най-резултатен за победителите с 27 точки, а той добави и 13 борби. Павлин Иванов се отчете с 26 точки и 4 асистенции, а добре се включи и Димитър Димитров с 20 точки.

За домакините много силно игра Димитър Маринчешки с 23 точки и 14 борби, докато с 22 точки приключи Урош Величкович.

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (5)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 21:34

    Otborite po voleibol i damite na lukoil i te li za Pravec igraqt?Ama prosto pleme.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete