Четвъртък, 25 Април 2024, 08:36

Макет на Часовниковата кула може да бъде включен в парка "България на длан"

26 Септември 2017, 16:01
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1984 0


Община Ботевград получи покана от инициативния комитет „България на длан -макети на открито" и Сдружение с идеална цел в обществена полза „България на длан" за включване на макет на Часовниковата кула в изграждането на първия образователен културно-исторически парк „БЪЛГАРИЯ НА ДЛАН - МАКЕТИ НА ОТКРИТО". За изработката на макета е необходимо Общински съвет да даде съгласие за отпускане на сумата от 15 000лв. По този начин общината ще получи сертификат за дарение и името на общината ще бъде включено в „Алеята на дарителите", предвидена в проекта, както и в сайта на проекта www.minibulgaria.bg в раздела „Алея на дарителите".

Паркът ще бъде разположен в махала Ликовци в с. Видраре, а мястото бе дарено от режисьора Съни Сънински. В парка ще бъдат изработени и поставени макети на значими сгради от България и на такива от списъка на ЮНЕСКО от целия свят. Всички макети, избрани да бъдат включени в проекта, са на обекти от страната с особена историческа и знакова значимост и ще представят по интересен и атрактивен начин историята на страната ни пред подрастващите млади хора на България, техните семейства и всички чуждестранни гости. Макетите ще бъдат изработени в мащаби 1:10, 1:20 или 1:25 от полиестерна смола и качество, което да издържа на външни температурни разлики от - 50 до + 50 градуса по Целзий.

Във връзка с предстоящата 140-та годишнина от Освобождението на България и предстоящото председателство на България в Съвета на Европа, на 3-ти март 2018 година ще бъде направена символична първа копка на проекта с поставянето на 15 броя макети върху терена, предвиден за изграждане на парка „ България на длан" .

Докладната записка за отпускане на средства ще бъде разгледана и гласувана на предстоящото редовно заседание на ОбС Ботевград, насрочено на 28 септември от 17.00ч.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete