Сряда, 24 Април 2024, 16:59

Малката спалня – идеи и възможности

9 Август 2019, 16:02
(2) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3601


Малката по размери спалня често е голямо предизвикателство. Изникват куп въпроси и дилеми. В какъв цвят да бъде? С какви мебели да бъде обзаведена? Къде ще се съхраняват всички дрехи и спално бельо? Как да поберем всичко, което ни е необходимо, но същевременно да създадем уют? И още, и още чуденки. Но нека това не бъде пречка пред вас. А напротив – позволете на въображението си да се развихри и създайте спалнята на мечтите си.

С помощта на лесни хитринки и цялостно обзавеждане на спалнята от Мебио, бихте могли визуално да разширите пространството, с което разполагате. Също така да превърнете недостатъците в предимства, създавайки уют и атмосфера.

В следващите редове ще споменем основни моменти, на които да наблегнете при цялостния дизайн на малка спалня.

На първо място е изборът на цветове за стените и тавана. Имайте предвид нещо много важно – винаги използвайте светли тонове. Те разширяват визуално пространството. Хоризонталните линии също създават това усещане. А и биха били интересен акцент върху стените.

Преди всичко трябва се има предвид с какво изложение е спалнята. Това е от изключително значение, поради факта, че цветът би променил изцяло атмосферата в спалнята. При „наличие“ на южно изложение, се предполага, че ще има светлина в помещението в по-голямата част на деня. В този случай са подходящи студени тонове, чрез които ще се постигне баланс. Ако спалнята е със северно изложение, то тя няма да бъде осветена от слънцето през целия ден. Тогава удачен избор са топлите тонове.

На второ място – изборът на мебели. Най-удачно е да обзаведете спалнята само с най-необходимите мебели. Такива са легло, гардероб и скрин или шкафче. За предпочитане в светли цветове, за да не „потискат“ помещението. Добър избор за малката спалня са легла за спалня Мебио с чекмеджета и повдигащ механизъм. Така ще имате възможност да спестите пространство, а и да съхраните немалка част от дрехите или спалното бельо. Подходящо решение при избора на гардероб е такъв с плъзгащи врати. Най-добре и с огледало. Плъзгащите врати спестяват пространство при отварянето им. Друг вариант е и вграденият гардероб. Скринът или малкият шкаф са един вид помощни мебели. В тях може да се съхраняват по-малките малки вещи, като бельо, козметика и изобщо каквото се сетите.

На следващо място е изборът на акценти в спалнята. За предпочитане те да са издържани в изчистен дизайн. Така ще оптимизирате интериора, изключвайки ненужните вещи.

Подходящи са ефирни завеси в светъл или неутрален цвят. Прозрачността им ще създаде вид, че спалнята е по-голяма, а и така ще влиза повече светлина.

Рамките на прозорците е добра идея да бъдат в светъл цвят. Това също спомага за визуалното разширяване на помещението. Интериорната врата на малката спалня би спестила пространство, ако е плъзгаща, отново в светъл тон.
Ако смятате да имате телевизор в спалнята, то бихте могли да го окачите на стената чрез специална поставка. Така ще си спестите ненужното заемане на място на шкаф за телевизор или малка секция.

В общи линии дизайнът на малка спалня е едно интересно начинание. В процеса на което, ще се мотивирате да реализирате вижданията си. Експериментирайте, следвайки съветите по-горе и ще се радвате на уютна спалня.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete