Понеделник, 23 Септември 2019, 23:37

Малките акробатки от СКЧА "Балкан" със злато от Държавен индивидуален шампионат в София

10 Юни, 12:13
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 797 3


Рекордните 350 състезатели от 18 клуба участваха на държавния индивидуален шампионат по спортна акробатика за възрастите 6-9, 6-12 и 8-14 в зала "София".

В надпреварата взеха участие и акробатките от СКЧА "Балкан" Ботевград, които завоюваха две шампионски титли. В индивидуалното класиране за момичета 6-9 години на първото място заслужено се класира нашата състезателка Мария Хачатрян- СКЧА Ботевград. На 5-то място се нареди Симона Иванова също от СКЧА Ботевград.

Първото място при отборното класиране за момичета също завоюваха момичетата от ботевградския клуб по акробатика. На второ място е отборът на СКА “Стефан Данчев” -Сливен, 3-то място е за КСА “Нефтохимик 2011” Бургас, 4-то за СКА “Акро Джъмп” Бургас и на 5-то и 6-то се наредиха съответно- КСА ЦСКА София и КСА Акрос Варна.

По общо мнение на треньорите на отборите, тази година съдийството е било на много високо ниво и всички изпълнения на състезателите бяха оценени обективно. Това създаде много позитивна атмосфера в залата. 

Мнението на Драгомир Драганов, селекционер на националните отбори по акробатика:

Изключително съм доволен от този шампионат. Вижда се ясно голямата основа от качествени деца, които се подготвят в клубовете ни под ръководството на треньорите. Всички работят сериозно и има резултат. Това е процес, който при нас се гради от няколко години и вече има резултати. Изградихме приемственост, която в спорта е изключително важна. Съдийството беше професионално и никой не може да оправдава неуспеха си със субективни оценки на съдиите. Вечната тема за изключително важната роля на треньора продължава да се дискутира в нова посока – как да работим с новото поколение, което изисква нови подходи и отношение. Оптимист съм за бъдещето на българската акробатика, защото на държавните първенства се увеличава групата на силните състезатели и се стопява рязката граница между “можещи” и “неможещи”. Успехът ни на Младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес е потвърждение, че сме на прав път.
Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (9) (0)
  1. добавен от: Анонимен 10 Юни, 13:01

  Браво деца!Заслужавате го за труда който полагате!Браво и на Вашата достойна Треньорка!Успех и за напред!

 • Отговори (2) (0)
  2. добавен от: Анонимен 12 Юни, 09:56

  Поздравления за децата и треньорката им. Прекрасни сте.

 • Отговори (2) (0)
  3. добавен от: Анонимен 12 Юни, 09:57

  Сега за тях ще има ли 100000 лв?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (281)
70% Complete
Не (157)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (371)
70% Complete