Четвъртък, 18 Април 2024, 09:19

„Марконис“ с близо 60% отлични оценки на изпитите на Кеймбридж, въпреки пандемията

18 Август 2020, 15:39
(7) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1568


От явилите се 53 обучавани на „Марконис“ на международно признатите изпити на Изпитния борд “Cambridge Assessment” на Университета Кеймбридж 31 кандидати (или 58.5%) са изкарали оценки между Отличен 5.50 и Отличен 6.00 по шестобалната система. Пълните шестици са 20 на брой. Оценките между Много добър 5.00 и Отличен 5.50 са 24.5%. Така от общо 53 кандидати получилите оценка между Много добър 5.00 и Отличен 6.00 са 83%. Скъсани отново няма!

Резултатите обобщават представянето на учениците на „Марконис“, явили се на изпитите тази година, от ниво А1 до С1 включително. 12 от обучаваните могат да използват сертификатите, които ще получат след успеха си на изпитите като официална верификация за чуждоезиковите им компетенции при прием във висши учебни заведения в България и чужбина.

Поредният студент в чужбина, обучавал се в „Марконис“ от азбуката до най-високото ниво С2 според Общата европейска езикова рамка е Денислав Игнатов, който на 4 август 2020 г. получи прекрасната новина, че е приет студент в специалност „Архитектура“ в Университета Кардиф, Обединеното Кралство (Major: Architecture, Cardiff University, Wales, UK). Ето как Денислав коментира успеха си след подготовката си в „Марконис“: „Благодарение на Езиков център „Марконис“ успях да получа най-добрата подготовка и съответно да издържа едни от най-тежките изпити по английски език CAE (ниво С1) и CPE (ниво С2). Положих успешно и кореспондиращите за нива С1 и С2 изпити (Level 4 PTE и Level 5 PTE) на Изпитния борд “Peаrson”. Благодарение на езиковия център и моите учители в него днес вече съм студент по Архитектура в Кардиф. Сърдечно им благодаря!“.

„Голям успех като този в толкова трудно за целия свят време е възможен само ако се работи упорито и в голям „отбор“. Такъв „отбор“ и през изминалата учебна 2019/2020 година бяхме екипът на „Марконис“, прекрасните ни ученици от всички езикови нива и отдадените им родители. Благодаря на всички тях, че не се предадоха, че не спряха да работят усилено и да вярват в успеха, че преодолявахме заедно предизвикателствата на пандемията и онлайн обучението, и че не просто запазихме традиционно високото ниво на подготовка в нашето училище, но дори го повишихме. Резултатите на обучаваните ни на международно признатите изпити на Кеймбридж са неоспоримо и категорично доказателство за това. Отличните оценки тази година са с 13% повече от миналата година. Продължаваме да работим с хъс, вяра и много любов и през новата учебна година и силно вярвам, че постиженията ни и студентите ни и в чужбина, и у нас ще продължават да се множат. Защото тези успехи дават смисъл на всичко, което правим заедно!“, развълнувано сподели радостта си от поредните постижения на ръководеното от него училище Управителят на „Марконис“ д-р Николай Николов.

От ръководството на училището съобщиха, че официалното откриване на учебната 2020/2021 година по традиция ще се състои пред базата на „Марконис“ на 14 септември, светлия християнски празник „Кръстовден“. А записването за новата учебна година вече усилено тече!


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete