Петък, 19 Април 2024, 23:06

"Марконис" закри учебната година с уникално театрално представление "Хризантеми"

18 Юни 2018, 23:24
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2700


За 13-ти път Езиков център „Марконис” тържествено отбеляза края на учебната година. Официалната церемония се състоя от 18.30ч в Големия салон на Народно читалище „Хр.Ботев-1884” Ботевград, със специалното участие на Общински духов оркестър, с диригент Иванка Савова.

По традиция бяха раздадени сертификати за завършено ниво на най-малките обучавани. Тази година това бяха 34 ученици от нива Pre-Junior и А-Junior. Заедно с тях края на учебната година щастливи отбелязаха и по-големите ученици, които получиха Сертификати на Университета Кеймбридж. Те им бяха връчени за втора поредна година от Пол Уитни - международно акредитиран изпитващ за изпитите на Университетa Кеймбридж и обучаващ стажант-учители за придобиване на международно валиден документ за правоспособност на преподаватели по английски език - “CELTA”.

През настоящата учебна година на изпитите на Университета Кеймбридж са се записали над 50 обучавани, като някои от тях предстои да се явят на предстоящите сесии. 


„Искам да благодаря, че ме поканихте за втори път, като искам да благодаря и за невероятното шоу тази вечер. Искам да поздравя децата за високите резултати, затова че работят много и са много талантливи”. С тези думи Пол Уитни се обърна към управителят д-р Николай Николов и всички присъстващи. Той изрази благодарност и към преподавателите, които според него са свършили много добра работа с обучаваните.

Тържественото завършване на учебната 2017/2018 година в „Марконис” започна с филма „Още една година от историята на успеха”. В него бяха проследени основните акценти от дейността на езиковото училище. След това талантливите възпитаници на езиковия център, от различни възрасти, демонстрираха завидно актьорско майсторство, по метода T.I.M.E., за който д-р Николов неслучайно е номиниран през 2015г "Оскари за иновации"– ELTon в обучението по английски език като чужд. Родителите и гостите на тържеството имаха честта и удоволствието да се насладят на едночасовото театрално представление със заглавие ”ХРИЗАНТЕМИ”. В Големия салон прозвуча неведнъж емблематичната песен „Хризантеми” в изпълнение на Лили Иванова. Основната идея в него бе със силата на метафората да бъде внушено на публиката, че хризантемите, като носители на добродетели, могат да бъдат уязвими от злото. В представлението маската на злото бе сломена със силата на доброто. Учениците отправиха от сцената послания на английски и български език, показвайки смисъла на търсенето на нравствените ценности, чрез различни герои – двете зайчета, бабите Мара, Пена и Гошка, Червената шапчица и Вълчо, както и героят на Злодея.

„За мен е изключително радващо всеки път да застана на тази сцена, с толкова уникални и невероятни ученици. Този път те за сравнително малко време постигнаха толкова добър резултат със шоуто, което гледахте. Само за три седмици с репетиции, те успяха да подготвят това тържество, специално за вас, мили родители!”. С тези думи управителят д-р Николай Николов даде старт на официалната церемония по връчване на сертификатите.


Д-р Николов съобщи постигнатите резултати през учебната година, а те показват,че учениците от най-малките нива са постигнали 52,9 % оценки между Отличен 5.50 и Отличен 6, по шестобалната система на изпитите на Университета Кеймбридж. Пълните шестици са 17,7%. Особено висок е резултатът на компонент говорене, при който има среден успех на всички ученици – Отличен 5,84, като пълните шестици са 24 или 75,5%.
„Тези резултати говорят само едно, че в езиков център „Марконис” подготовката е на ниво и тя е такава, благодарение на невероятния екип от преподаватели, за които искам специално да получат Вашите аплодисменти”, заяви д-р Николов.

Както всяка година, така и сега бяха отличени учител и ученик на годината.
С почетно звание „Златен ключ 2018 ” бе удостоена Румяна Видинова за своето умение да отключва най-здраво залостените двери на знанието, за таланта най-непринудено да печели детските сърца в просветителската й мисия, както и за несравнимата й отдаденост в работата. Получавайки наградата г-жа Видинова не скри изненадата си. Тя изрази с нескрита скромност своята надежда, и за в бъдеще все така да успява успешно да работи за усвояване на високи знания от децата. Г-жа Видинова е трикратен носител на званието „Учител на годината” в езиков център „Марконис”, на почетното звание „Заслужил учител на годината”, „Шампион на „Марконис”, както и на „Творчески талант на „Марконис”, припомни д-р Николов.

С почетното звание „Учител на годината 2018” бе удостоена за втори път на г-ца Цецка Кирилова, за високия й професионализъм в работата, за абсолютната отдаденост на учителската мисия, за многобройните успехи в обучението на тийнейджърите, за изтънчената й творческа мисъл и за високия й стил в артистичната й дейност. „Без децата нямаше да съм това, което съм”, каза развълнувана г-ца Кирилова.
С почетно звание „Ученик на годината 2018 ” бе удостоена Анели Воденичарска,
за отличния й успех по английски език през изминалата учебна година, за силния й дух, в доказване на персоналните й достойнства, за отдадеността в сценичната й изява, за чувството й за отговорност. Д-р Николай Николов съобщи, че на състезанието на PEARSON, Анели разби класацията в цял свят и пребори 23 хиляди обучавани, като се нареди сред първите 10. Тя благодари на семейството си за цялостната подкрепа, на езиков център „Марконис” , както и на учителката си по английски в училище.

Преподавателите Румяна Видинова и Цецка Кирилова връчиха сертификатите на най-малките възпитаници на езиковия център. Сертификатите, които обучаваните получиха, бяха с ново лого на „Марконис”, както и със специална - тройна защита. 


От 13- ти август за всички ученици на възраст от 5 до 18 години езиков център „Марконис” има специално ваканционно предложение – летен творчески езиков проект. Той е с продължителност две седмици и ще завърши с тържествено връчване на сертификати на участниците.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete