Събота, 25 Май 2019, 06:04

Мащабна полицейска операция бе проведена на територията на РУ- Елин Пелин

11 Октомври 2018, 12:47
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 488 0


На 10 октомври от служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Елин Пелин бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата и икономическата престъпност, опазване на обществения ред и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

Съвместно с представители на НАП, Българска агенция по безопасност на храните, Комисия за защита на потребителите и Инспекция по труда са извършени проверки на разнородни търговски обекти. Вследствие на констатирани нарушения са съставени общо 19 акта. За срок от 30 дни от данъчните служители са запечатани два обекта: павилион за закуски в района на автогарата в Елин Пелин и ресторант в с. Байлово. В първия инспектиран обект контролните органи установили неиздаване на фискален бон и неводене на касова книга, а във втория, наред с констатираните редица груби нарушения, били установени и двама служители, работещи без трудови договори.

Допълнително, при съвместна проверка с представители на Регионалната дирекция по горите и „Общински гори“- Елин Пелин, от частен имот в с. Доганово са иззети 1.5 кубика широколистна дървесина без контролна горска марка и документи за произход. На собственика е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за горите. Незаконно добитата дървесина е иззета.
В хода на операцията са задържани общо 11 души. Установен е и обявен за издирване 32- годишен мъж от с. Мусачево.

По линия „Пътен контрол“ полицейските екипи са извършили обходи в шест населени места. Проверени са 69 моторни превозни средства и 78 лица. Съставени са 18 фиша и един акт. 111 са издадените електронни фишове. Благодарение на предприетите организационни и превантивни мерки през изминалото денонощие няма възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадали на цялата територия на ОДМВР- София.

Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

За кого ще гласувате на изборите за европарламент на 26 май?

Анкета » коментари (1)

За кого ще гласувате на изборите за европарламент на 26 май?

отговори
ГЕРБ и СДС (74)
70% Complete
БСП за България (85)
70% Complete
ДПС (7)
70% Complete
ВМРО-БНД (22)
70% Complete
Атака (4)
70% Complete
Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ) (10)
70% Complete
Воля – Българските Родолюбци (12)
70% Complete
Демократична България (5)
70% Complete
Коалиция за България (3)
70% Complete
Глас Народен (1)
70% Complete
ПП Възраждане (6)
70% Complete
За друга формация (5)
70% Complete
За независим кандидат (10)
70% Complete
Нямам намерение да гласувам (60)
70% Complete