Сряда, 24 Април 2024, 06:20

Мъж от Скравена бе намерен захвърлен зад спирката на Е-79 между селото и Паланката

24 Август 2019, 11:06
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 9004 19


10 дни по-късно той издъхна в столична болница

Около 04:00ч. на 31 юли жител на с.Скравена намерил своя съселянин Георги Цветанов Иванчев, на 54 години, захвърлен зад автобусната спирка, намираща се на път Е-79, между с. Скравена и Паланката. Мъжът е бил прострян на земята по лице, а колелото, с което се е придвижвал, е било върху тялото му. Пострадалият е бил в тежко състояние, което е наложило да бъде откаран и приет в Бърза помощ на Окръжна болница в столицата. 10 дни след инцидента, на 11 август, Георги издъхва в софийското болнично заведение. Близките на починалия и до ден днешен нямат яснота какво се е случило с Георги. Дали той е паднал от колелото, дали е бил пребит и захвърлен или пък е блъснат?! Може би трябва да се изключи вероятността той да е бил блъснат, тъй като колелото му е непокътнато, както споделя неговата сестра пред репортер на в-к „Балканец“.

Поля Томова, сестрата на пострадалия, всеки ден се бори, за да научи истината за случилото се с нейния брат. Пред наш репортер тя разказва за нощта на инцидента и за последвалите абсурдните ситуации, с които се е сблъскала, опитвайки се да потърси помощ от органите на реда.

За инцидента

„В нощта на инцидента брат ми отишъл да уговори работа с един човек, който живее в Паланката. В 00:40 човекът го е изпратил да се прибира. Той ми разказа, че с брат ми са пийнали, поговорили са и той си е тръгнал с колелото. Аз го питах дали брат ми е бил пиян, а той отговори, че не е бил пиян и е бил съвсем адекватен. В 04:00ч. са му звъннали да му кажат, че брат ми е намерен зад спирката на Е-79, хвърлен на земята. Човекът, който го е намерил, го е видял да лежи по лице, а колелото му било сложено върху него
На 2-ри август му направиха ядрено-магнитен резонанс и откриха, че има счупен 5-ти шиен прешлен и олющени и разрушени 3-ти и 4-ти. „
На 11 август Георги почива в болницата. Заключението на съдебния лекар е, че смъртта е настъпила вследствие на масивен кръвоизлив в мозъка.

Разследването 
„На 2-ри август изпратих племенницата ми, която е дъщеря на пострадалия, да даде показания в РУ-Ботевград и да пусне жалба срещу неизвестен извършител, защото до този момент нямаше реакция от тяхна страна. Два дни след инцидента, на 3-ти, ми дадоха дрехите, които първо бяха взели за веществено доказателство. Аз попитах „няма ли да ви трябват?“ и те ми казаха „ами, не, полицията не ни ги е изискала“. Племенницата ми дойде тук в Ботевград, пусна жалба и описа всичко- какво сме заварили, какво се е случило. Казах й да вземе входящ номер на жалбата, но те са отказали да й издадат, тъй като тогава деловодството не работело, било е петък следобед. Седмица след това отидох в полицията да попитам какво става с жалбата, която е пусната на 2-ри. На въпрос дали има пуснат доклад по случая, получих уклончив отговор. Разбрахме се да се чуем следващата седмица, за да бъде задействана жалбата. Поисках входящия номер, който преди това не получихме, но се оказа, че деловодството отново е в почивка. Работила съм в техническа служба и знам, че една жалба има тежест тогава, когато бъде входирана с номер и дата, ако няма входящ номер тя може да бъде пренебрегната. Когато има „входиране” журнала, в който е вписана е свидетел за възникване на събитие и се дължи действие на ответната служба, иначе е обикновен лист хартия с нещо написано върху му. На 11 август, когато брат ми почина, от болницата са се обадили в 7-мо районно и чак тогава извикаха на разпит свидетелите. Тогава чак полицията иззе колелото- 10 дни след станалото.
Закъснялото разследване на полицията и до ден днешен остава без резултат. Поля Томова все още не е извикана за разпит.

Мястото на инцидента
„Този пътен участък от Е-79, който е от началото на с. Скравена до местността „Чукара“ е изключително опасен и неслучайно се казва „Черният мост“. Бедствия и проблеми там са ставали още много отдавна. Цяло семейство загина там. Друг човек бе блъснат от ТИР“, споделя Поля.
Според нея този пътен участък трябва да бъде обезопасен, защото никой не спазва ограничението от 50км. „Смятам, че това място трябва да бъде осветено, да има специален режим на преминаване, т.е. със светофар. Трябва да има набраздяване на платното за движение, защото ТИР-овете не могат да се движат бавно там, тъй като асфалта е чудесен, а платното е право. Участъкът предразполага да засилиш скоростта и да не обърнеш внимание на ограничението. Не знам дали ще се разкрие какво се е случило точно с брат ми, но смятам, че този участък трябва да се обезопаси. Случило се е на брат ми, но може да се случи с еднаква тежест на всеки.
Началото на учебната година наближава. Този пътен участък служи като връзка със селото, която се използва ежедневно от ученици и възрастни, които чакат автобуса на спирката. Ще се обезопаси ли пътния участък?! Предстои да разберем.
Георги Иванчев е работел в „Национал 7“. Занимавал се е и с електроинсталации. Сестра му разказва, че я няма човек в селото, на който да не е свързал бойлера или да му е оправил ютията, ел.инсталацията или нещо др. „Той нямаше врагове в това село. Хората имаха нужда от такъв човек“, казва в заключение опечалената сестра.

Становището на ОДМВР- София
През нощта на 31 юли срещу 1 август в РУ- Ботевград е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние зад автобусна спирка на главен път Е-79. Изпратените на място полицейски служители установили мъж, лежащ в тревните площи, контактен и в съзнание, без видими следи от насилие по него, който не могъл да даде логични обяснения за случилото се с него. По велосипеда му, открит в непосредствена близост, също не са открити щети и повреди. Не са установени също така и данни, че е пострадал при пътен инцидент. 54- годишния мъж е прегледан на място от екип на Спешна помощ и откаран впоследствие в столична болница. Няколко дни по- късно, след получаване на информация, че е починал в болницата, в РУ- Ботевград е образувано досъдебно производство по случая. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

От ОДМВР съобщават, че мъжът е бил адекватен и по него не е имало следи от насилие. Остава въпросът, ако той е бил в отлично здраве защо е откаран в столично заведение с тежки травми на гръбначния стълб и от какво тогава е починал няколко дни по-късно, ако наистина е бил в добро състояние?


Източник: В-к "Балканец"

Подобни новини

Коментари (19)

  • Отговори (16) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Август, 12:53

    Много жалко за човека.Дано се разкрие истината.

    • (0) (6)
      1. добавен от: Анонимен 25 Август, 00:48

      Да носите дрехите на циганитеее

    • (5) (0)
      2. добавен от: Анонимен 25 Август, 03:52

      Ще има да чакат резултати?
      Жалко за Гошо. Бог да го прости.

  • Отговори (11) (1)
    2. добавен от: Анонимен 24 Август, 15:53

    Защо чак сега се дава информация?Днес е 24 август.Човека одавна го няма вече.

  • Отговори (16) (2)
    3. добавен от: Анонимен 24 Август, 16:56

    Цигани са го бутнали от колелото

    • (3) (13)
      1. добавен от: Анонимен 25 Август, 00:49

      Да ти го новият циганите в устата и българи свине долни мрсни

    • (7) (1)
      2. добавен от: Анонимен 25 Август, 07:13

      Тъпите мангали са виновни

  • Отговори (9) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Август, 16:56

    И са избягали

    • (0) (15)
      1. добавен от: Анонимен 25 Август, 00:47

      Защото цигани на ли сте в българия българи сме. Не сме наси станция .Българите как могат да посягат на малки деца и да ги изнасилятхсмърт за българите изнасилват обхват и много друг. Нашта един път не казахте че сте виновни .няма циганите за ана се силите на цигани и българи те са свине мръсни долни пропаднали кадето гледат да ядене и пиене и свинете не могат като циганите ше ви носят дрехите.

  • Отговори (11) (3)
    5. добавен от: Анонимен 24 Август, 18:22

    Да избият циганите и сичко е окй

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 26 Август, 19:18

      Da qdesh na ciganete oiovete da izbiqt blgarete svine grozni neshtasni propadnali mirizlqci kvo ciganete na ciganete oiovete da qdesh samo kato ciganete sa vinovni za vsichko vie blgarete nishto ne pravite vie ste mnogo vaspitani hora da svine mrsni mirizlqci

  • Отговори (18) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Август, 19:29

    Жалко за Гошо Бог да го прости но от Ботевградските милиционери нищо не чакайте

  • Отговори (6) (2)
    7. добавен от: Анонимен 24 Август, 20:34

    Смърт за ромите

  • Отговори (5) (1)
    8. добавен от: Анонимен 24 Август, 21:29

    Цигани го бутнаха от колото

    • (6) (2)
      1. добавен от: Анонимен 24 Август, 21:30

      Мангала Куртев малкия го бутна да мо земе парите

  • Отговори (4) (2)
    9. добавен от: Анонимен 25 Август, 15:26

    Бои за Ромите и сичко е окй

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Август, 17:18

    Познати които са минавали от там по-време на инцидента ми казаха че са видяли как го блъскат човека с кола, той е бил на колелото и като са го ударили е изхвърчал заедно с колелото!!!!! Това е самата истина, сигурно като са го блъснали са избягали защото, не знам точно защото мойте хора са продължи ли по-пътя, че са се оплашили!!

    • (2) (1)
      1. добавен от: Анонимен 25 Август, 20:17

      Утре си при мен у районото да обеснил кап.Маринов

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete