Петък, 19 Април 2024, 07:51

Мажоретният състав и ансамбъл "Ботевград" постигнаха невероятен успех на Международен фестивал в Германия

15 Септември 2016, 17:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7015 10


Детски фолклорен състав при Ансамбъл „Ботевград” с ръководител Стоян Стоянов и мажоретни състави с ръководители Иванка Христова и Поля Герашка се завърнаха от Бьозел – Германия, където взеха участия в 54-то издание на Международен фестивал „Европейски дни на музиката”, провел се от 6 до 14 септември. Във фестивала участваха осем държави: България, Германия, Полша, Чехия, Дания,  Холандия, Унгария и Италия.
Международният фестивал има конкурсен характер и е изключително мащабен. В дефилето участваха 33 групи, наброяващи 1700 музиканти, мажоретки и танцьори.  Това участие е дебют за танцовия състав в този фестивал. Тяхното участие бе изключително добре прието и  аплодирано от публиката.
 
Двата мажоретни състави постигнаха невероятен успех, като завоюваха първо място до 14 г. и първо място над 14 г. Ръководителят г-жа Христова бе наградена с два призови медала. Детски танцов състав завоюва трето място, участвайки в „Шоу категория”, в която първото и второто място получиха професионални състави.
Мажоретните състави изиграха своите изпълнения върху тревна площ, което затрудни движенията им, тъй като те репетират и танцуват предимно върху твърда подова настилка.
Мажоретките ни участват за четвърти път на този фестивал, а две от предишните им участия бяха съвместно с младежки духов оркестър при НЧ „Христо Ботев 1884”.

Другите участници от нашата страна бяха мажоретният състав и духов оркестър към Втора английска гимназия в София.

Нашата формация, която с гордост носеше името на читалището в Ботевград, изнесе три концерта и участва в конкурса и дефилето. Домакините отправиха покана за участие и през следващата година. Организаторите на фестивала, който е предимно за оркестри, проявиха интерес към професионалния духов оркестър на общината.
 
Участието се осъществи благодарение на родителите и с финансовата подкрепа на Община Ботевград в размер на 3000 лв.
Благодарим!

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 18:20

    Зер Гут!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Септември, 20:25

    и първи и последни да са .Ние не знаем

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Септември, 20:52

    Браво на децата!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Септември, 21:32

    Браво ! Браво !!! и на децата, и на ръководителите ! Много е работено и личи. Хубаво е когато имената и на България и на града ни се се чуват сред оваций и ръкопляскания ! Трябва всячески да подкрепяме такива хора.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Септември, 10:13

    Браво на децата и на техните ръководители! Всички трябва да се поклоним на тези хора, които прославиха и читалището, и града , и държавата ни!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Септември, 13:03

    Уникални сте! Браво на Ванчето и на състава!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Септември, 19:59

    Каква е Герашка там.Ми кой мие колите .Ами кокичето кво прави без нея.Бравооооо....

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Септември, 08:14

    Радвайте се на постиженията им ина децата и на техните ръководители .Но тези деца отидоха 50 човека в Гермния аза 3000 другото се пое от децата а Казаков с 10 пини художници на Боженица за 6000Разплащане и благодарности за изборите.Спете !

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 19 Септември, 16:25

    Поля Герашка е и ръководител в читалището и помага на Ванчето много номер 7 ... тъй че ако те интересува кой мие колите на автомивката им то се предполага че има работници .. а Кокичето без нея може 8 дена ... всеки има право да отсъства по една или друга причина дали е от работа или от друго .... то бива бива незряла работа ама за Поля няма да говорите такива глупости защото жената си се труди здраво за да осигуряват с мъжа си своите деца за по-добро бъдеще тук или в чужбина! Браво на децата, че още един път доказват, че културата ни е нещо което е удоволствие за очите и ушите ни БРАВО !

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Ваня 5 Октомври, 07:41

    PERFEKT!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete