Петък, 29 Март 2024, 08:13

Мажоретният състав към детския духов оркестър "Стефан Стефанов" навърши 35 години

22 Ноември 2014, 11:04
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2113 0


През  2014г. се навършват 35 години от сформирането на първите мажоретни състави в България. И тъй като в Елин Пелин е създаден първият, на градския площад се състоя тържествен спектакъл по този повод.

През деня имаше дефиле на мажоретки от ПМС „Светла”, МС „Динамика” -  град Пловдив и МС - гр. Ловеч под звуците на Младежкия  духов  оркестър от гр. Ловеч. На площада шоу програма изнесоха мажоретките и духовият оркестър от Ловеч. А вечерта в спортната зала се  игра спектакълът - танцова приказка „Алиса в страната на чудните танци”. Той бе поставен от хореографите Светла Кимилска и Ани Кирилова.    

Мажоретният състав „Светла“ е създаден преди десет години от неговата ръководителка Светла Кимилска. Участвал е в много фестивали у нас и в чужбина, печелил е престижни награди. Ето някои от тях: три поредни години шампионки на България в Международния фестивал „Златен помпон“ в Албена, диплом за „най-атрактивна мажоретка“ - три пъти, диплом за „най-добра хореография“ и носител на „Златна игла“, диплом за второ място на „Танц с шапки“ на конкурса за класически, характерни и модерни танци в град Казанлък, грамота за участие във фестивалите „Дикоилиеви празници“ в град Монтана, „Празници на духовите оркестри“ в Ботевград, Панагюрище и Велинград, награда и плакети от градове във Франция, Германия, Румъния, Македония…

През всичките тези години в Мажоретния състав са танцували и израснали над 600 девойки. Някои от тях свързват живота си с танците.

Спектакъл не би бил възможен без финансовото съдействие на Общината и спонсорите.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete