Петък, 19 Април 2024, 00:43

МБАЛ Ботевград осигурява апартаменти, за да се справи с недостига на кадри

11 Април 2016, 17:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7227 53


Общинската болница в Ботевград измисли нестандартен начин да реши проблема с недостига на медицински персонал – осигурява на своя територия апартаменти за лекарите, съобщава BTV. В сградата са изградени и напълно обзаведени четири жилища, където медиците могат да останат, докато са на дежурства.

Така, ако идват от София например, не им се налага да пътуват всекидневно по 50 км във всяка посока. Често се налага медиците да останат в Ботевград повече от седмица, затова в апартаментите има всички удобства – легло, кът за отдих, кухня със електроуреди и санитарен възел.

Лечебното заведение е осигурило дори и транспорта – всеки ден точно в 7:00 ч. бус събира лекари от София, за да ги закара до работните им места в Ботевград. Това е нещо, по което сме били американците – в техните болници има някакви боксове за почивка на лекарите, споделя гинекологът д-р Антон Михайлов, който преди е практикувал в Чикаго.

„Такива условия няма и в много апартаменти. Обзавели сме си някакви неща, за да се чувстваме добре“, заяви началникът на реанимацията д-р Славка Пупулска. Лечебното заведение изгражда и обзавежда четири жилища със собствени средства.

„Лекарите биха могли да пребивават със семействата си тук. Ние поемаме ангажимента да ги доведем да работят при нас и да ги върнем след това. Ноу-хауът си е чисто наш, по този начин ние не изпитваме недостиг на лекари“, обяснява директорът на МБАЛ- Ботевград д-р Филип Филев.

От друга страна отделенията не са ремонтирани от 40 години. За ръководството на болницата обаче е по-важно да има кой да лекува, а не в какви условия, разкриват от медията. Лекарите в болницата получават месечно възнаграждение между 800 и 1000 лева, а сестрите – до 600, но не винаги високото заплащане е от решаващо значение.

Източник: http://btv.bg

Коментари (53)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Април, 18:17

    Това си е чист ПИАР
    Болницата е потънала в дългове,но има апартаменти-и то лукс за лекарите.
    Нямам думи

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Април, 18:21

    Не знам от къде тези дългове като само дето такса вход няма

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Април, 18:59

    ТА ТОВА Е СТАРО ЗАБРАВЕНО ,КОЕ МУ Е НОВОТО - ПРЕЗ ЖИВКОВО ВРЕМЕ СЪБИРАХА НАЙ ДОБРИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И ИМ ОСИГУРЯВАХА ГОЛЕМИ АПАРТАМЕНТИ ЗА ВИНАГИ. КОЕ МУ Е НОВОТО ,ТОВА Е СТАРО ЗАБРАВЕНО.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Април, 19:01

    Д-р Михайлов ако е практикувал,като лекар в Чикаго нямаше да се върне в България лекарите които заминават за Америка работят,като санитари или детегледачи и то ако владеят добре англииски Стига сте ревали бъкани сте от бактерии мислите само за пари пък и апартаменти на кой работник му подсигорявят тия условия .Искате да получавате западни заплати ,но нямате покритие ЗАСРАМЕТЕ СЕ......

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Април, 20:20

    Все не сте доволни -неблагодарници сте и ще го разберете като се закрие болницата.Лоша или добра хубаво е да я има за нас обикновените граждани ,защото богаташите като кмета и др.особи от новото ръководство едва ли са стъпвали в болницата.Няма и да стъпят защото тях не ги бъркат парите.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Април, 20:40

    Да бе, 5, Георгиев все пред кабинетите висеше с часове, като нас, докато Гавалюгов бързаше да строи хотелски комплекси и жилищни кооперации.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: do4 11 Април, 20:45

    ama vie me ste izpadali v krizisno polojenie ta razsajdavste taka.znaete li kakvo e da ima 4ovek kompetenten da dade parva pomoch!!!ba sa ni jivi i zdravi doktorite da ni pomagat pri nujda

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Април, 20:57

    Цигански не четем!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 11 Април, 21:32

    Мизерията в отделенията е ужасяваща. Филев не се прави че си измислил топлата вода, няма нито един кадърен доктор, сестри . Персонала е под всякаква критика. Отношението на доктори към пациенти е меко казано, арогантно. Да се закрие болницата и вън на всички некадърни доктори.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 11 Април, 21:44

    Кметски глупако, никой не те кара насила да ходиш при "некадърните" доктори и сестри! Върви да те лекува малоумният ти неграмотен шеф! Той и без друго изявяваше претенции, че е лекар преди изборите...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete