Неделя, 29 Ноември 2020, 12:20

Медици се събраха пред спешното на УМБАЛ "Св. Анна" на акция за солидарност срещу COVID-19

27 Октомври, 21:59
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2065 10


Лекари и медицински сестри се събраха тази вечер пред Спешно отделение на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД, за да проведат спонтанна акция, призоваваща за солидарност между медиците и обществото в битката с Ковид19. Те бяха включили светлините на мобилните си телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия. Участниците в акцията апелираха към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, както и за стриктно носене на маски. Специално беше подчертана важността на т. нар. 3-те "Д" – Дезинфекция, Дистанция, Дисциплина!

Лекарите бяха категорични, че обществото, помагайки на българското здравеопазване, помага на себе си и че само с общи усилия ще победим заразата! Те разказаха, че само за първите 12 часа от денонощието, в Спешното отделение на болницата са били прегледани над 20 пациенти със симптоми на Ковид19.

И за да бъде пълна драмата на вечерта, буквално по средата на акцията пристигна линейка с пациентка, получила инсулт само преди 30 минути. Моментално беше сформиран екип, който пое пациентката за тромболиза. Припомняме, че УМБАЛ „Св. Анна”-София АД е водещата за България болница в лечението на инсулт.

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

 • Отговори (26) (3)
  1. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 22:14

  Горките хора, чакат солидарност от простаци и идиоти, които не могат да погледнат по-далеч от носа си и паницата си! Тъжно, но факт!

 • Отговори (9) (4)
  2. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 22:15

  Управляващи са ГЕРБ и онези на Шкембе войвода. Нека ГЕРБ, МГЕРБ, ЖГЕРБ и ВМРО заделят по 5-10% от състава си по за 1 седмица дежурство, та да се види, че освен приватизация на парите по еврофондовете може да извършват и полезни за хората дейности. То гербери в Б-д са малко, но да свършат нещо, хем и да се преброят колко са на брой. П.Коч.и къдрокосият ексдепутат ще им водят присъствията.

 • Отговори (16) (0)
  3. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 23:37

  Търсят се лекари-доброволци, а скоро и учители - доброволци. Това обаче не притеснява населението?!

 • Отговори (7) (0)
  4. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 02:40

  Абе хора събодете се.Аз в момента съм с температура втрисане,адски болки в гърлото и личния ми лекар не ме иска в кабината си.Аз какво да правя? Къде да ида?Кой да ме тестува лекува?Вие не вярвате,но да не ви идва до главата

  • (2) (0)
   1. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 08:31

   Мажи с гранофорин

  • (2) (5)
   2. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 09:28

   Вие до сега не сте ли имали ангина, грип, хрема? За всяка настинка ли трябва да лежите в болница или щом някой е обявил "пандемия" от Ковид, значи други респираторни заболявания няма?! Айде по-сериозно и без паника! Не претоварвайте болниците от страх!

 • Отговори (2) (7)
  5. добавен от: Чочи 28 Октомври, 06:17

  Ха ха ха ха............. Утре да развием тоалетна хартия в знак на солидарност

 • Отговори (2) (6)
  6. добавен от: АЗ 28 Октомври, 06:19

  Да подкрепим БЯЛАТА МАФИЯ

 • Отговори (1) (2)
  7. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 09:43

  Няма нужда, правителството достатъчно я крепи! Въздуха е най-мръсния в Европа,земята се трови с боклуци за поколения напред, вода няма, младите пушат и се дрогират от 10 годишна възраст, а старите коли и обездвижването трепят по-възрастните!

 • Отговори (0) (3)
  8. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 15:34

  Закривай

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (647)
70% Complete
Не съм съгласен (377)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (340)
70% Complete