Четвъртък, 25 Април 2024, 11:14

Мероприятия в ОУ "Любен Каравелов" - с. Трудовец за Световния ден за възпоменание на жертвите, загинали при ПТП

15 Ноември 2014, 10:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4937 1


Във връзка с обявения световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, в ОУ”Любен Каравелов” – с. Трудовец се проведоха редица инициативи. На учениците бяха представени  презентации на тема: „Моята улица” / 1 - 4 клас / и „Ден на жертвите от пътнотранспортни произшествия”/5-7клас/ . Те  провокираха размисли, че при неспазване на установените правила, хората могат да получат тежки наранявания или увреждания за цял живот, да загубят живота си или да станат причина за смъртта на друг човек. Всички осъзнаха необходимостта от съвместни действия, необходими  за постигане на нова култура за безопасно участие в движението. Децата изработиха рисунки, включени в тематична изложба,посветена на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

На площадката по Безопасност на движението в училищния двор, бе проведено състезание по майсторско и скоростно управление на велосипеди. Участниците демонстрираха познания за задълженията на велосипедистите на пътното платно. Състезанието включваше: правила при завой, препятствия, светофар, знак „Стоп” и скоростна отсечка. Сред победителите бяха  Силвестър Илиянов – трети клас и седмокласникът  Станислав Павлинов.

Най-малките ученици демонстрираха правилно преминаване през пешеходна пътека и познания за светофар и знак „Стоп!”
Учениците от начален курс и прогимназията в две последователни беседи изслушаха полицейски инспектор  Илко Филипов  -  Началник КАТ, Ботевград. Той им обясни правилата на поведение на пешеходците, особено през зимния сезон. Инспектор Филипов обърна внимание на учениците и на движението на групи велосипедисти, както и на задължителните правила при возене в автомобил. Разказа  и за трудната и отговорна професия на полицая, свързана с много лишения, ненормиран работен ден, но и с удовлетворение от постигнатите резултати. Беседите приключиха с отговор на зададени от учениците въпроси за спирането на автомобили с цел установяване на нарушения и нередности.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 14:38

    Браво Сисо! А кога шофьорите ще започнат да спазват своите правила за знаци и пешеходни пътеки? Трябва и на тях да се проведе урок,защото в Трудовец никой не признава пешеходните пътеки,а от там преминават доста деца и на какво ги учим всъщност да изчакват колите защото може да стане беля.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete