Четвъртък, 25 Април 2024, 07:05

Местните фирми подкрепят протеста на автобусните и таксиметрови превозвачи

25 Ноември 2020, 16:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1762 10


Автобусни превозвачи и таксиметрови шофьори се събраха на протест днес на площад „Ал. Батенберг”, който преди това премина в шествие по софийските улици.

„Искаме инкриминиране на незаконния превоз на пътници!”- Такъв надпис може да се прочете на един от автобусите. На превозните средства са сложени и плакати с надписи: „Господин президент, защо не защитихте легалните превозвачи?”, „Спрете фалита на автобусните превозвачи” и др.

Автобуси и таксита спряха превоза на пътници днес. Превозвачите са недоволни от подкрепеното от парламента президентско вето върху промените, с които бяха инкриминирани т.нар. „споделени пътувания”. Автобусните и таксиметровите превозвачи настояват незаконният превоз да бъде криминализиран и да бъдат предприети отхвърлените текстове, и уверяват, че това по никакъв начин няма да засегне споделеното пътуване, от което никой не трябва да печели, а опитът за правенето на внушения в тази посока са с цел манипулация на общественото мнение.


Към исканията на протестиращите се присъединяват и автобусните и таксиметрови фирми, които изпълняват превоз на пътници на територията на община Ботевград- „МИЛПЕТ-1“ ЕООД, „ТРАНС 63“ ЕООД , ЕТ “НОВКО НОВКОВ“ , „ЮНИОН ИВКОНИ“ ООД , "ПРЕСТИЖ” ТАКСИ.

Превозвачите са единодушни, че подкрепят протеста. Според тях трябва да се предприемат строги мерки за спирането на незаконния превоз на пътници, тъй като това застрашава целия бранш от разпадане.

„Това ощетява бизнеса ни”- заявиха категорично от транспортните фирми. Те споделиха, че не са един и два случаите на незаконни превозвачи, които превозват пътници срещу заплащане. Особено често се наблюдава подобен вид превоз по маршрут Ботевград – Литаково и Ботевград – София.

„Тези незаконни превозвачи не плащат данъци, лиценз, заплати и т.н. Тази незаконна услуга застрашава нашия бизнес”- споделят превозвачите.

От фирмите „МИЛПЕТ-1“ ЕООД, „ТРАНС 63“ ЕООД , ЕТ “НОВКО НОВКОВ“, ООД , "ПРЕСТИЖ” ТАКСИ заявиха, че днес не са спирали услугата, за да не страдат гражданите, но ако не бъдат чути исканията на бранша, следващия път биха се присъединили ефективно към протестните действия.

Фирма „ЮНИОН ИВКОНИ“ ООД категорично заяви позицията си и днес спря превоза на пътници в страната. Фирмата днес не изпълни и международните линии. Това е и причината за неизпълнението на курсовете по линията Ботевград – София – Ботевград, изпълнявани от този превозвач.

В Правец всички автобусни линии бяха изпълнени.



Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (16) (2)
    1. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 17:21

    Нищо не подкрепям. Ботевград скравена 7 лева ми иска? За какво? Горивото му е 80 стотинки, амортизацията на автомобила е 2 лева? Със собствен автомобил 8 пъти ще идеш. И без това хигиената във такситата и автобусите е отврат.

  • Отговори (11) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 18:13

    E тия измекяри за повече пари всичко ще направят.

  • Отговори (11) (2)
    3. добавен от: ДГГ 25 Ноември, 18:42

    Никаква подкрепа за превозвачески те мародери! В края на краищата всеки си има собствена кола и може да се обслужваме и без тях!

  • Отговори (7) (1)
    4. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 18:56

    А милчо циганина подкрепя ли протеста ?!?

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 19:10

      Мангала ще бъде пребит с Близнаците

    • (6) (1)
      2. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 19:25

      Най гнусния циганин таксиметраджия

  • Отговори (4) (4)
    5. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 19:56

    а тека да им ебат маиката на тия литаковските цигани,кадето се неспират по цял ден с тия коли

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 23:34

      Смотаните автобуси ли да ползват за да пътуват до Литаково?Добре си се движат колите,на кого пречат?

  • Отговори (6) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 01:33

    За бога братя не се качвайте в таксита и рейсове,обират ви парите....

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: анонимен 27 Ноември, 16:27

    Ама това го не имало и по времето на Живков некой ще ми каже кой ще кача да возя в собствената си кола !!! А да не кажа ,че преди години имаше такива дето ходеха да бият и гонят частните коли от автогарата , сега не съм сигурен дали още ги има ????

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete