Понеделник, 22 Октомври 2018, 23:41

Международният ден на ромите бе отбелязан в ОУ "Васил Левски", с. Видраре

10 Април 2017, 09:52
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1025 5

Международният ден на ромите, беше отбелязан на 7 април в ОУ „Васил Левски“, село Видраре по нетрадиционенен начин и с много настроение. Гости на събитието бяха Гълабинка Цветанова, главен специалист отдел „Образование“ към община Правец, която поздрави ученици и учители от училището от името на г-н Румен Гунински - кмет на общината, който бе изпратил за всички ученици по едно сладко изкушение за финала на празника, г-жа Пенка Славчева - журналист от в-к „Правешки глас“, Жанета Георгиева - изпълнителен директор на фондация "Назарянско милосърдно служение", представители на кметството , читалището и клуба на възрастните хора в с. Видраре, родители и роднини на учениците от трите села.

Господин Д. Димитров, директор на училището поздрави присъстващите с празника и подчерта ,че това е и повод за презентиране на дейнoсти по проект на ЦМЕДТ “Амалипе“ – „Всеки ученик ще е отличник“ , както и на дейности по проекта „Твоят час“. Той благодари за повсеместната подкрепа и представи клубовете в училището - „Чета и пиша като другите“ и „БЕЛ" за деца с обучителни трудности, “Сръчни ръчички“, “Млад шахматист“ , “Народни танци“ и техните ръководители. А клуб „ Уча се да готвя“, в който също има записани много ученици, ще започне своята дейност през лятната ваканция. Участие взеха и деца от СИП "Фолклор на етносите" с ръководител г-жа Б. Николова.

Празникът започна с драматизация на приказката „Умният ром“ в изпълнение на децата от СИП „Фолклор на етносите“, следван от танца „Чдно цвете“ на същата група.

Преди официалното откриване родителите и гостите имаха удоволствието да разгледат представителните маси на клубовете по проект „Твоят час“. На двете маси за подпомагане на деца с обучителни затруднения по БЕЛ в начален и прогимназиален етап учениците показаха умения за четене, подреждане на изречения в текст, а също тетрадки с диктовки и образователни странички.Тематичните празнични сувенири и красиви неща на клуб „Сръчни ръчички“ впечатлиха присъстващите. Част от изработените предмети бяха подарени на гостите. На масата на „Млад шахматист“ членовете на клуба направиха показна игра помежду си, а също и с любители на шаха от публиката. Клуб “Народни танци“ финализира празника. Децата изиграха четири хора и създадоха веселата атмосфера на хубавия ден.

Всички си тръгнаха доволни: гостите и родителите от видяното, учителите от постигнатото, учениците от показаните умения и предстоящата ваканцията.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 10 Април, 10:52

  стига с тез мангали бее

 • Отговори (0) (1)
  2. добавен от: Анонимен 10 Април, 16:11

  Момчето на преден план от снимка номер седем е като две капки вода със зяпналата баба зад него.

 • Отговори (2) (0)
  3. добавен от: Анонимен 10 Април, 18:36

  Nomer edno sa direktora i shofiorcheto mu...

 • Отговори (2) (0)
  4. добавен от: СС Хитлерюгент 10 Април, 21:52

  Единствено Адолф Хитлер,знае как се интегрират 'хлебарки'!

 • Отговори (1) (0)
  5. добавен от: Анонимен 18 Април, 13:18

  Защо сте така злобни към циганите? Децата и родителите им са много добри.Ходят редовно на училище,спретнати,чисти и сърдечни.Единственият недостатък на хората от това село,че търпят години наред фамилията на кокорбашийката Гергана да се разполага с живота им.Те се страхуват от тях,но краят на феодалите ДИМИТРОВИ наближава.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (134)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (20)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (76)
70% Complete
Не съм заинтересован (2)
70% Complete