Четвъртък, 28 Март 2024, 20:03

Международно признати сертификати на Pearson връчиха в "Марконис" днес

27 Септември 2020, 20:03
(4) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2152


Връчването на сертификатите на международно признатите изпити Pearson на учениците от езиков център „Марконис“ се състоя днес. 28 възпитаници на езиковия център получиха сертификати на Pearson.

Поради въведената извънредна епидемична обстановка, раздаването на сертификатите се извърши по групи, за да се избегне струпването на хора.

Тържественото връчване на сертификатите се проведе в двора на библиотеката на езиков център „Марконис“.

Преди да започне церемонията управителят на езиков център „Марконис” д-р Николай Николов приветства всички ученици и родители, които присъстваха на тържеството в слънчевия неделен ден и пожела на обучаваните много успехи занапред.

„Въпреки пандемията и всички особености около нея, ние използваме всеки възможен случай да отбележим успехите на нашите невероятни ученици. Днес сме заедно с учениците и родителите, за да аплодираме техния труд, а той е сериозен, защото виждаме много шестици в тези сертификати. Въпреки пандемията успяхме да направим регистрация на 28 човека. На 10 от учениците сертификатите ще послужат за кандидатстване в университети в чужбина”, каза д-р Николов.

Г-жа Муховска също поздрави учениците и им пожела здраве и успех.
„Неведнъж съм споделяла, че силните ученици са тези, които правят силните и добри учители. Радвам се, че „Марконис” е място, където имам шанса да работя с толкова прекрасни деца. Успех и най-вече здраве и сила”, добави г-жа Муховска.

„Общо с изпитите на Кеймбридж и сертификатите на Пиърсън 81 наши обучавани през изминалата учебна година извоюваха международно признатите сертификати, които са доказателство за солидното владеене на езика на съответното езиково ниво. Имаме кандидати на всички езикови нива. За нас е голяма чест, че тази традиция продължава”, с гордост съобщи д-р Николов.

Припомняме, че 53 обучавани на „Марконис” получиха сертификати на Кеймбридж по време на тържеството по случай откриването на новата учебна година, което се състоя традиционно на 14 септември- Кръстовден.

Управителят д-р Николов отбеляза значимостта на сертификатите: „Вие не просто учите, но в края на учебната година получавате престижен документ, който е валиден за цял живот и е доказателство за това колко сериозно работите, и колко масирана, качествена и добре организирана е подготовката Ви.

Д-р Николай Николов сподели пред присъстващите, за обаждане, което е получил от бивш възпитаник на езиковия център, а именно от Валентин Климов, който е един от многото обучавани на „Марконис”, продължили образованието си в чужбина. Той е студент в престижен университет в Холандия. От 90 човека поток в неговата специалност, само той може да се похвали, че владее английския език на ниво С2.

„Тази година в „Марконис” отново има подготовка за С2. За мен това е голяма радост, защото за тези вече 15 навършени години ние сме успели да създадем такава традиция”, каза още д-р Николов.

„Пътят е ясен. Начертали сме го заедно и продължаваме заедно да дерзаем по него. Вярвам, че занапред на следващи такива церемонии, надявам се в зала на закрито, ще можем да отпразнуваме Вашия успех. Засега поставяме основата, фундамента, който ще Ви позволи един ден и Вие да се похвалите на целия свят колко добри сте по английски.
Пожелавам на всички да продължите да работите все така усърдно, защото целта е да достигнем до най-високото ниво.

Целта ни в „Марконис” е да се качим от азбуката до най-високото ниво С2, затова такъв е и нашият наслов", се обърна в заключение към малките възпитаници на училището управителят на езиков център „Марконис” д-р Николай Николов.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete