Четвъртък, 28 Март 2024, 20:07

Михаил Иванов от Ботевград е първият шампион на ITL Challenger

17 Юни 2019, 09:29
(1) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1883 3


Михаил Иванов е първият шампион в първото издание на съботно-неделните турнири ITL Challenger, което се провежда в ТК “18.82”. Михаил се наложи в категория ИТЛ 250 над Николай Гечев, като разчиташе на богатия си опит в аматьорските състезания. Той взе победата след тайбрек, в който пръв до мачбол стигна съперникът му, но не успя да го реализира. След това Михаил направи три последователни точки и триумфира с 8:6.

Двамата стигнаха до финала след оспорвани мачове и много напрежение. Мишо, който се падна в горната част на схемата, извоюва трудна победа над поставения Тихомир Желев на 1/4-финала, а на полуфинала се наложи над Иван Митев с 6:4. В долната част на схемата Николай имаше още по-оспорвани срещи, като последователно надделя с тайбрек над Иво Недков, Асен Каракашев и на полуфинала над Мирослав Василев.

В първия ITL Challenger, организиран от най-голямата аматьорска верига в България Интерактив тенис, се включиха 72 състезатели, 40 от които се записаха за категория ИТЛ 250. Срещите започнаха в 11 часа с квалификации, като програмата беше готова в петък и всеки участник знаеше точно в колко часа започва мачът му.

Организаторите се погрижиха с утешителна схема за всички, които загубиха първите си срещи. Победител стана Джонатан Аначков, наложил се над Иван Радев в мач, продължил повече от един час.

Днес ITL Challenger продължава със срещите в категория ИТЛ 500. За участие са записани 32-ма играчи и всички имат гарантирани най-малко два мача.


Източник: sportal.bg

Коментари (3)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Аз 17 Юни, 09:45

    Браво Мишо!

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Григор Димитров 17 Юни, 09:46

    Поздравления! Нямам търпение да се срещнем на някой турнир и да видим на кого ракетата е по-добра.

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete