Четвъртък, 25 Април 2024, 18:30

Милан продаде Пато на Коринтианс

4 Януари 2013, 13:15
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1449 0


Бразилският национал Алешандре Пато официално премина в редиците на Коринтианс, след като от клуба се договориха да платят 15 милиона евро на Милан за него.

23-годишният нападател сложи подписа си под договор за четири години с "Тимао" и ще носи фланелката с номер 7 в състава на световния клубен първенец.

През последната година и половина Патока страдаше доста често от контузии и това на практика му повлия на кариерата на "Сан Сиро".

Той загуби титулярното си място и нямаше как да играе редовно, ако бе останал в клуба, при наличието на намиращия се във феноменална форма Стефан Ел Шаарави.

Интересно е да се отбележи, че през август 2007 година Милан привлече Пато също от бразилски отбор, действащ носител на титлата от Световното клубно първенство - Интернасионал Порто Алегре.

Самият футболист се съгласи да намали заплатата си, за да акостира в Коринтианс, но се договори с ръководството да получи 40 процента от негов следващ трансфер.

Пато не пропусна да благодари на всички свои близки хора на "Сан Сиро" и написа послание до феновете на Милан и всички, свързани с клуба, при напускането си.

"Искам да кажа сбогом, но преди всичко бих желал да благодаря на много хора. От президента Силвио Берлускони до много хора от Милано, с които работих в последните няколко години в клуба, които бяха незабравими за мен", каза Пато.

"Отивам в Коринтианс, в родината ми, защото там ще получавам шанс да играя по-често. Няма да бъде лесно обаче да забравя Милан. В момента съм и винаги ще бъда привърженик на този клуб"

Бившият нападател на Интернасионал успя да изиграе 150 мача за Милан след пристигането си в клуба през 2007 година. За този брой срещи той реализира 63 гола с фланелката на "Росонерите".

Целта на бразилеца е да играе на Мондиала през следващата година в неговата родина и това бе една от причините той да се навие да бъде продаден.

Очаква се следващият продаден футболист от "Росонерите" да бъде друг бразилски национал от състава - Робиньо.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete