Четвъртък, 18 Април 2024, 08:00

Министър Бъчварова в Ботевград: Петима нови сътрудници ще подпомагат дейността на РУ

13 Януари 2017, 11:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6348 39


Днес министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова посети РУ- Ботевград по повод старта и изпълнението на националната специализирана полицейска операция в малките населени места. Тя бе придружена от зам.-главния секретар на МВР Георги Арабаджиев и представители на националната полиция. В рамките на следващите 10 дни те ще посетят всички областни дирекции в страната, като целта на визитите е да се провери на място организацията и работата по специализираната операция по линията за борба с битовата престъпност.
 
По думите на министър Бъчварова, битовата престъпност е основна линия на поведения и основната работата на районните управления, но резултатите са малко видими.
„Справянето с един или друг случай са всекидневие и понякога това е причина по-важните случай да останат в сянка. Вече имаме допълнителен ресурс от гориво и новоназначени т.н. сътрудници, с което се надяваме да повишим резултатите и да създадем нов модел на работа”, посочи тя.
 
Сътрудниците са хора, които са имали полицейски правомощия. Те ще бъдат назначени на трудов договор към системата на МВР и ще подпомагат дейността на полицаите. Това ще продължи, докато се покрие недостигът на полицейски служители – след като бъде проведен конкурс и бъдат избрани кадри, те подлежат на едногодишно обучение. През това време работата на МВР ще бъде подпомагана именно от новоназначените сътрудници.
До момента техният брой е 550, но се очаква в рамките на следващите няколко месеца цифрата да нарасне на 1100 души. За Софийска област те ще бъдат 48 на брой, в частност към РУ- Ботевград – 5-ма.
Очаква се до края на годината в системата на МВР да има нови 3000 служители.
 
Министърът опроверга коментарите по адрес на Министерство на вътрешните работи относно интересът от закупуване на система за видеонаблюдение, като заяви, че това е решение и ангажимент на кметовете на населените места. 

Имало ли е наистина стрелба от служител на Специализирания отряд за борба с тероризма срещу група роми в ж.к. „Васил Левски” в Ботевград на 11 януари? На този въпрос отговор даде Николай Симеонов, новият началник на РУ- Ботевград.
„По отношение на този случай, този мъж не е служител на РУ на МВР –Ботевград, но живее в града”, потвърди Симеонов. По думите му има получен сигнал, че е произведен изстрел със служебно оръжие. Образувано е следствено дело, което ще изясни дали инцидентът е поради небрежност или умишлено деяние. Има преки свидетели, които се разпитват. Симеонов заяви, че не може да даде данни за това какво точно е наложило използването на оръжието.
 
Соколов е отстранен от работа, заяви министър Бъчварова, и в момента се води дисциплинарно производство. Дали е възпроизведен само един изстрел, това може да кажат само следователят и наблюдаващият прокурор.
 
По повод новата политиката на ротация на работата на Районните управления, приета от ОДМВР след поредната смяна на началника на РУ- Ботевград, министър Румаяна Бъчварова заяви, че това е преценка по конкретен случай и е във връзка с политиката за кадровото израстване.
„Това е политика, с която искаме да даваме шанс на млади хора, които работят добре, да израстват. Една добра практика е също тогава, когато на определени места има някакъв проблем във връзка с екипа или по други поводи, да идват хора от външната среда. Ако не, най-общо казано даваме шанс на хората, които работят добре и дават добри резултати. В МВР няма хора на Бъчварова, няма хора на някой друг министър или на някакво лоби”, заяви вътрешният министър.


Източник: balkanec.bg

Коментари (39)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:00

    Можело значи! Ама докато не вземе да се стреля, никой не си мърда пръста!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:00

    Сокол да беше дошъл да ги изтрепеш тия сега където много приказват!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:02

    Чудите ли се защо гавалигльото не присъства? Защото е една безполезна пионка и няма място там, където се говорят важни неща и се вземат решения.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:06

    Ей, как ги разбираш тия работи, №3? Как пък един път не написа смислен коментар?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:09

    Правилно е няма място той дори не би разбрал за какво иде реч.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:09

    Кмета дали е писал донос срещу назначаването на тези сътрудници?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Тъпанарче с катинарче 13 Януари, 12:09

    Много си му е смислен, за разлика от твоя!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: до 3 13 Януари, 12:13

    Важни неща се говорят от грамотни хора, а неграмотната бъчва както и целото герб са същите олигофрени като тебе

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:16

    Бълхар, №7, отивай на копанята, че е дошло пладне!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:17

    Чудите ли се защо гавалигльото не присъства? Защото е една безполезна пионка и няма място там, където се говорят важни неща и се вземат решения.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete