Петък, 29 Март 2024, 00:56

Министър Караниколов удължи срока за изпълнението „Св. София“

20 Август 2017, 18:03
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1111 1


Министърът на икономиката Емил Караниколов удължи с 2 години срока за изпълнението на инвестиционен проект „Ваканционно-развлекателен комплекс Св. София“. „За нас вие сте приоритетен инвеститор, ще се радвам да приключим този проект и да започнем реализацията на нов. Благодаря Ви, че сте тук и ще инвестирате в България“. С тези думи министър Караниколов връчи подновения сертификат на представителите на „България Дивелопмънт Холдингс Лимитед” ЕАД.
Целта на проекта е да се създаде един от най - големите туристически и развлекателни комплекси в Европа, включващ хотели, конферентни зали, изложбени зали, закрит воден басейн, зелени площи, търговски мол и др. Предвижда се комплексът да бъде изграден в землищата на с. Равно поле и с. Мусачево, община Елин Пелин, Софийска област. Размерът на инвестицията е на стойност 1.625 млрд. лв. и предвижда създаването на 1850 работни места. По искане на инвеститора и на основание чл. 20а от Закона за насърчаване на насърчаване на инвестициите (ЗНИ) е издаден сертификат, с който се удължава неговото действие с две години до 2019 г.
Правителството одобри и проект на допълнително споразумение към Меморандума за разбирателство от 04.08.2014 г., подписан между българското правителство и „България Дивелопмънт Холдингс Лимитед” ЕАД.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete