Четвъртък, 28 Март 2024, 19:37

Министър Москов посети Спешна помощ в Ботевград

4 Декември 2014, 20:30
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2695 4


Чрез Концепцията за развитие на спешната помощ и чрез поетапно увеличаване на заплатите в сектора - ще се гарантира кадрово, техническо и инфраструктурно обезпечаване на системата на спешна помощ и ще се създадат подходящи условия за труд и достъпна, качествена и навременна медицинска помощ.

В това увериха министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и зам.-министър д-р Ваньо Шарков служителите ФСМП - Ботевград във връзка с нападението над спешен медик през изминалата седмица, съобщиха от ведомството.

В телефонен разговор министър Москов и Сашо Денкин, кмет на с. Врачеш, община Ботевград, се договориха за организиране на среща между „лидерите” на местното население, представители на кметството и ръководствата на ФСМП - Ботевград и Спешна помощ-София област. Цел на срещата е поемането на ясен ангажимент от страните за гарантиране сигурността на екипите на Спешна помощ в района.

От началото на тази година органите на МВР са регистрирали 225 нападения над екипи на центровете за спешна медицинска помощ, като 175 от тях са в ромски квартали. Въпросът не е свързан с това, дали полицията ще залови нападателите и ще ги накаже, а е свързан с отговорност на общността. Особено в тези специфични рискови места трябва да има отговорни хора - от самата общност, посочи министърът на здравеопазването.

През следващата седмица ръководството на Министерството на здравеопазването ще се срещне с представители на Националното сдружение на общините. Ще настояваме местните общности да гарантират сигурността на екипите, уточни министър Москов.

Източник: Darik.news

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Декември, 21:10

    Какво става с парамедиците? Нали щяха да обучават таксиджии за парамедици? На запад спешните медици не пътуват по адреси, а парамедиците след оказана на място първа медицинска помощ, им докарват пациентите в спешния център.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Декември, 09:03

    номер1 — много филми гледаш :-)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Декември, 09:21

    Най-после министър да дойде в Ботевград - така инцидентно , без мажоретки и духова музика - просто загрижен за колегите си.Жалко, че поводът е лош, но все пак е жест на съпричастност към станалото, признак на ЧОВЕЧНОСТ, която все по-рядко се проявява.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Януари, 16:08

    bravo , ot takiva hora ima nujda v darjavata

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete