Петък, 29 Март 2024, 04:24

Министър Росен Желязков: ДАИ проверява превозвачите в Драгоман

24 Юли 2020, 18:52
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1303 0


Поради постъпили сигнали, агенция "Автомобилна администрация" извършва проверка за начина на възлагане на разписанията по общинската транспортна схема в Драгоман. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков по време на парламентарния контрол днес.

Депутатът Иван Ченчев от левицата сигнализира, че вече четири месеца няма транспортни връзки в 18 села в община Драгоман. Желязков отвърна, че отговорност трябва да се търси от кмета на общината. Той напомни, че кметът на дадена община изготвя схемата за транспортна свързаност на населените места в общината, а общинския съвет я утвърждава.

След постъпили сигнали, бивщата ДАИ извършва проверка. „В случай, че се установи, че общината има сключени договори с превозвач, който не изпълнява разписанията, ще бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение“, предупреди Желязков.

„Хубаво е, че има проверка и реакция. Ще следим резултатите от проверката и се надявам вбъдеще институциите да имат навременни реакции, за да не се получават подобни проблеми“, отвърна в реплика Ченчев.

Източник: monitor.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete