Петък, 30 Октомври 2020, 03:55

Министър Росен Желязков: ДАИ проверява превозвачите в Драгоман

24 Юли, 18:52
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 917 0


Поради постъпили сигнали, агенция "Автомобилна администрация" извършва проверка за начина на възлагане на разписанията по общинската транспортна схема в Драгоман. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков по време на парламентарния контрол днес.

Депутатът Иван Ченчев от левицата сигнализира, че вече четири месеца няма транспортни връзки в 18 села в община Драгоман. Желязков отвърна, че отговорност трябва да се търси от кмета на общината. Той напомни, че кметът на дадена община изготвя схемата за транспортна свързаност на населените места в общината, а общинския съвет я утвърждава.

След постъпили сигнали, бивщата ДАИ извършва проверка. „В случай, че се установи, че общината има сключени договори с превозвач, който не изпълнява разписанията, ще бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение“, предупреди Желязков.

„Хубаво е, че има проверка и реакция. Ще следим резултатите от проверката и се надявам вбъдеще институциите да имат навременни реакции, за да не се получават подобни проблеми“, отвърна в реплика Ченчев.

Източник: monitor.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (543)
70% Complete
Не съм съгласен (302)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (243)
70% Complete