Петък, 29 Март 2024, 13:30

Министърът на МВР: Има човек, който ме е назначил и той трябва да реши дали да напусна

12 Юни 2018, 18:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4415 18


Днес БСП обяви, че готви подготовка за вот на недоверие към "Борисов" 3 - за сигурността, като изхождат от последния случай с Пелов в центъра на Ботевград. През последните дни към МВР и в частност към министър Валентин Радев бяха отправени множество критики по повод неадекватните мерки на полицията и несвършената работа относно конкретния случай.

На днешното си посещение в Ботевград медиите попитаха министъра на МВР готов ли е да подаде оставка. „По повод критиките ще ви отговоря така: аз съм бил народен представител, аз съм критикувал по същия начин. Аз се опитвам да се вслушам в това, което ще е полезно. А това дали трябва да напусна или не, има човек, който ме е назначил и той трябва да реши”, категорично заяви Радев.


Последва друг въпрос към Валентин Радев:
Откривате ли грешки във Вашата работи и опасявате ли се, че заради Вас може да падне кабинетът с този вот на недоверие? „Не, не се притеснявам, че може да падне кабинетът, защото знам какво правим в министерството. Вие го чухте и от нашите бивши министри на МРВ, които казаха кога е започнало всичко това. Аз за половин година или за една година не мога да променя всичко и да сменя системата. Но казвам друго: вижте ни какво правим. Постъпката правилна ли е- считам, че е правилна”.

Ясно е обаче, че хората искат резултати и все пак МВР не успя да намери затворниците, за които имало сигнали, че са в Ботевград, след като и министърът подчерта, че кметът е подсигурил камери.

Според Радев има забележки към служителите на полицията. По повод сигналите, които са постъпвали в полицията, че Пелов е в града, Валентин Радев призова хората да не вярват на всичко, което се казва, защото, да, имало е сигнали, но тепърва от анализа ще се установи какви са били те.

На въпрос възможно ли в другия беглец Радослав Колев да е тук в Ботевград, министърът отговори, че е възможно той да е навсякъде.

Постъпи и следния въпрос към министър Радев: Ще има ли промени в ръководния състав на РУ- Ботевград? Въпросът е породен от честата смяна на началниците в РУ-Ботевград пред последните няколко години. От 2010г. до момента са сменени 6-ма началници, като сегашният Николай Симеонов е шестият.

„От това което чух съм доволен. Дали ще има промени, ще стане ясно от анализа на професионалното ръководство. Очакваме да се анализира информацията”.

Медиите призоваха министър Радев да изброи няколко грешки в работата на МВР по случая с избягалите затворници. Първата и основна причина е това, че е допуснато да избягат от затвора. А другата- че са имали пистолети в тях.

По думите на директорът на Национална полиция Христо Терзийски предстои проверка за подадената информация, че затворниците- Пелов и Колев са се укривали 2 месеца в апартамент на бул. „България” в Ботевград. По думите на Терзийски не е сигурно дали и колко време Пелов е бил в този апартамент.



Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (18) (2)
    1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 18:32

    Ей галош,министър не се назначава,а се избира от българския парламент,който пък е избран от българския народ.Но ти това не го разбираш-ти явно си мислиш,че бандит те е назначил за шеф на МВР.Боже,добре,че не разбирате какви ги говорите и вършите.

  • Отговори (9) (2)
    2. добавен от: ББ 12 Юни, 18:35

    Това е директора на ОД София-област.
    Да му се порадваме.
    http://pik.bg/разкритие-на-пик-депутати-от-бсп-и-шеф-на-одмвр-укрили-хиляди-левове-от-нап-пълен-списък-news711601.html

  • Отговори (19) (4)
    3. добавен от: Анонимен 12 Юни, 18:47

    Министъра одобрява, че има камери, но техния депутат Тинчев пише сигнали и доноси против същите. Нещо се страхува??

    • (6) (19)
      1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 19:12

      Камерите са незаконни!Питайте гавалигавия . Нека си каже и за кабелите как е изградил.

    • (6) (1)
      2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 15:02

      Кво те бърка тебе дали са законни бе галфон тульовски наи вършат работа или ти щом не ги е сложил тулата само хранене по сайтовете

  • Отговори (7) (5)
    4. добавен от: Анонимен 12 Юни, 19:00

    "От това което чух съм доволен" :D :D :D
    Ха познайте сега кой му е подал информацията, че той е доволен от нея.
    Дали не е този, който заяви, че бори престъпността, като назначава дирекция за обществения ред и монтира камери.

    • (18) (8)
      1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 19:13

      От тоя общетвен ред файда йок.Возят се на колите, преброяват кучетата и конете в общината и си бичат айляк. От тия камери колко престъпления се разкриха?

    • (1) (3)
      2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 15:06

      Много са разкрити ти от каде знаеш че няма разкрити? Или тухличката ти дава по 20лв на месец само да насаждаш негативи тапак всички те знаят кой си скоро ще плачеш

  • Отговори (11) (3)
    5. добавен от: Анонимен 12 Юни, 19:03

    Изчезвай за нищо не ставаш от нашите пари ядеш...

  • Отговори (7) (2)
    6. добавен от: Анонимен 12 Юни, 21:18

    Деане оставка

  • Отговори (3) (3)
    7. добавен от: Анонимен 12 Юни, 21:24

    neshto gledam se razshtukakha iz grada razni civilki , ama sled dujd kachulka i sled info ot predpolagashti informatori ste daleche ot istinata .

  • Отговори (6) (8)
    8. добавен от: Анонимен 12 Юни, 23:24

    Газалюга, твоите камери заснели ли са поне веднъж Пелов? Твоите лентяи от общ.ред нито веднъж ли не са засекли подозрително лице? Като е изведен сигнала в РПУ-то ква е файдата?

  • Отговори (12) (5)
    9. добавен от: Анонимен 13 Юни, 00:02

    Кметът наистина е подсигурил камери, но един нискостеблен депутат е за премахването им

  • Отговори (12) (1)
    10. добавен от: Анонимен 13 Юни, 00:24

    А СЕГА ПОДСИГУРЕНИТЕ КАМЕРИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ, ГЛОБИ И ТН , .ДА СЕ НАПРАВИ ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ ДА ИМАМЕ ДОСТЪП ДО НАБЛЮДЕНИЕТО И ДА ПРАТИМ ПРЕСТЪПНОСТТА В МИНАЛОТО.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete