Сряда, 24 Април 2024, 07:53

Младен Бухегер бе избран за представител на Общински съвет – Драгоман в две структури

19 Декември 2019, 11:40
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 865 0


Младен Бухегер бе избран за представител на Общински съвет - Драгоман в Областния съвет за развитие на Софийска област за мандат 2019—2023г. и за делегат на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Двете предложения бяха гласувани на сесия на ОбС Драгоман в две различни точки. Бухегер бе избран с 9 гласа „за” и 2 „въздържал се” и в двете гласувания.

При невъзможност за участие на определения делегат в двете структури той, ще бъде заместван от Кирил Марков.

Областният съвет за развитие е създаден е на основание чл. 22, ал.1 от Закона за регионалното развитие и чл.61 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие.
Той обсъжда и приема областната стратегия за развитие. Обсъжда и съгласува инициативите на общините, свързани с ежегодното планиране на средствата и мерките за реализация на дейности в районите за целенасочена подкрепа. Обсъжда и предлага инициативи и схеми за ресурсно осигуряване изпълнението на областната стратегия за развитие, включително за финансиране на общински проекти. Съдейства за осигуряване на информация за изпълнението и оценката на областната стратегия за развитие. Приема решения за сключване на споразумения за сътрудничество с други области в страната и извън нея за осъществяване на съвместни дейности по регионалното развитие и териториалното сътрудничество. Обсъжда и одобрява междинния и окончателния доклад за изпълнението на областната стратегия за развитие по предложение на областния управител.

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е учредено на 11 декември 1996 година. Днес в него участват 265 общини.
Дейността на НСОРБ е фокусирана в три основни направления:
Представителство и защита на общините пред органите на централната власт: изследвания, анализи, оценка и разработване на предложения за промяна и усъвършенстване на политиката по отношение на местното самоуправление, лобиране;

Подкрепа на общините при осъществяване на техните правомощия: проучване мненията на общинитеи разработване на консенсусни позиции и стратегии; предоставяне на широк спектър от консултации, обучителни програми, издаване на тематични справочници и консултативни разработки, предоставяне на собствен Център за обучение на общините;

Участие в български и международни форуми и организационно укрепване на НСОРБ.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete