Четвъртък, 18 Април 2024, 20:42

Младшата на ”Балкан 1929“ със силен мач срещу лидера в класирането

19 Октомври 2018, 16:25
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1548 0


Юношите Младша възраст на футболния “Балкан 1929“ се наложиха трудно срещу първия в класирането “Рилски спортист“ (Самоков) с 2:1 в мач от 6 кръг на първенството за “Юноши Младша възраст' - София област. Успехът за ботевградчани дойде след пълен обрат в срещата, като "зелените" губеха на полувремето с 0:1, но след почивката домакините показаха характер и взеха максимума от двубоя. 

Тимът на “Балкан 1929“ показа добра игра в началото на срещата, но липсата на спортен шанс бе единственото нещо, което лиши балканци от попадение във вратата на противника. Така противоречиво на събитията на терена, гостите от Самоков поведоха в резултата и на полувремето двата отбора се оттеглиха при резултат 0:1. През втората половина от двубоя, ”зелените“ излязоха на терена мотивирани да променят развоя на събитията. Неочакван голмайстор за балканци бе в основата на обрата, който по-късно ботевградчани сътвориха. Това бе вратарят Мартин Кирилов, който в тази среща бе изненадващо изпробван като нападател, а мястото му под рамката зае Николай Стоянов. Младият талант се разписа за 1:1, след като бе хубаво изведен очи в очи с противниковия страж от Георги Божинов. Последваха оспорвани минути, като интригата в срещата значително повиши своето ниво. 10 минути преди края на мача, Николай Миков реализира за 2:1, а пълният обрат в срещата вече бе факт. Тънката подробност в случая е, че за попадението асистира не кой да е, а именно Мартин Кирилов. Така с много сърцата игра младите балканци стигнаха до ценен успех над лидера в класирането. На заден план остана капитанът Йордан Дамянов, който обаче впечатли с представянето си и въпреки, че не записа името си сред голмайсторите на практика имаше ключова роля за сътворения обрат. Талантът от школата на "зелените" поведе своите съотборници към победата и показа израстване в своите лидерски качества. 

Във временното класиране “зелените“ са непобедени до този момент, като  заемат 4 място в класирането от 8 отбора, с актив от 9 точки (2 победи и 3 равенства) и мач по-малко. 

В следващия кръг от първенството за ”Юноши Младша възраст“ - София област, тимът на ”Балкан 1929“ гостува на ”Спортист“ (Драговищица). Двубоят ще се играе на 25 октомври (четвъртък) в Драговищица.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete