Понеделник, 26 Февруари 2018, 05:16

Мнимата кастрация на бездомни кучета се оказа златна

29 Ноември 2017, 23:24
(0) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1811 3

Макар че във всяко населено място в община Елин Пелин има проблем с бездомните кучета, общината няма идея как да се справи с тях. За сметка на това обаче са похарчени 28 хил. лева за мнима кастрация на бездомните кучета. Изпълнител на поръчката е „Федерация по кинология Европа“, според която са заловени и кастрирани 280 бездомни кучета на територията на общината. Това стана ясно от обясненията на кмета Ивайло Симеонов пред обществеността и кметовете на кметства в общината.
Не е ясно нито кога е извършена кастрацията на бездомни кучета, нито дали въобще е извършена. На днешната сбирка кметът на Мусачево Милиян Илиев разказа как след като е подал сигнал до въпросната „Федерация по кинология Европа“ и ги е чакал цял ден на уреченото място, без никой да се появи, от федерацията му съобщили, че са дошли и прибрали кучетата, без той да ги види. Не е ясно и как общинската администрация е платила тези пари, след като те не са включени в бюджета, а няма и решение на Общинския съвет за подобен разход.
За сметка на тези факти, на сайта на общината гордо се съобщава, че Ивайло Симеонов е „предложил реални действия за решаване на проблема с кучетата“. В тях се включва договор с местен ветеринар за кастрацията на бездомните кучета. Защо обаче трябва да се кастрират втори път, след като веднъж вече данъкоплатците са заплатили 28 хиляди за тази процедура, не става ясно. Оказа се, че общинската администрацията имала планове и за изграждане на приют за бездомни кучета. Не е ясно кога са се появили тези планове, след като на обществените обсъждания на Бюджет 2018 подобен разход не е споменаван.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (1) (4)
  1. добавен от: sak 30 Ноември, 00:50

  тоа къде е за кмет е чист буларин вемероец, они тепат бежанци и пазят чиста расата булгарска е пазат си и банковата сметка да не пада под определенио минимум. алал да ви е, сганта де оди по улиците нема как да не си избере сган за управленец, не е ли така?

 • Отговори (5) (0)
  2. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 08:22

  Защо статията започва с думите, че общината няма идея как да се справи с проблема? Има идея, как ше няма.... :roll: :roll: :idea:

 • Отговори (2) (0)
  3. добавен от: тодор 30 Ноември, 09:18

  Чета,че общината ще определя парцел за приют в Лесново,което води до протест сред жителите.
  Това не е нужно ,защото в предишни мандати е определен парцел в землището на Столник.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (6)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (6)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (25)
70% Complete
Не подкрепям идеята (39)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (77)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (71)
70% Complete
Нямам мнение (2)
70% Complete