Четвъртък, 28 Март 2024, 15:21

Много игри и приключения във второто издание на "Приключенски многобой"- Ботевград 2018"

9 Юни 2018, 18:11
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2381 2


Второто издание на иновативния формат „Приключенски многобой- Ботевград 2018” стартира днес на живописната природна местност Боженишки Урвич. Събитието започна в 10ч. и бе официално открито от зам.-кмета на община Ботевград Борис Борисов, който приветства всички участници: „Уважаеми приключенци, за мен е голямо удоволствие, от името на община Ботевград, да ви приветствам с добре дошли на второто издание на Приключенски многобой 2018г. в тази прекрасна, живописна природна местност Боженишки Урвич. С радост виждам, че всички отбори са вече окомплектовани”. Зам.-кметът Борисов пожела на всички да прекарат един прекрасен ден, изпълнен с много приключения. „Със сигурност, организаторите в лицето на Влади Ангелков и неговия екип, са ни подготвили много приятни изненади. Пожелавам на всички кураж, вдъхновение. Нека всички си прекарат незабравимо и да популяризират това прекрасно събитие, така че следващата година да се радваме на все повече посетители. Пожелавам успех на всички отбори”, каза в заключение Борисов. И тази година водещ на събитието бе Теодор Койчинов- Тео.

В приключенския многобой предварително бяха заявили участие 12 отбора- шест в първия и шест във втория старт. Един от отборите в първия старт бе този на община Ботевград, в който участваха служители на Общинската администрация, а капитан бе зам.-кмета Борис Борисов. Отборите се състояха предимно от 8-12 човека. В надпреварата се включиха и индивидуални участници, както и отборът на община Мездра, ентусиасти от София, Божурище, Своге, Пловдив и Стара Загора.

Всички приключенски въжени атракции и предизвикателства бяха напълно обезопасени за участниците. Инструктори следяха за безопасността. Отборите трябваше да се справят с някои от следните задачи: въжен тролей, стрелба с лък, спускане по алпийско въже на репел, катерене по скали и логическа задача, според която отборите трябваше да откриват листчета, скрити в нисшите части. Откриването на всички листчета трябваше да образува послание.

Всички отбори получиха купи за успешно представяне и бутилка шампанско, а индивидуално всеки участник получи грамота.
За присъстващите, които не взеха участие в екстремните изживявания, бяха предвидени други занимания на Урвишка поляна.

Иновативното събитие ще продължи и утре. На 10 юни (неделя) крепостта и Урвишка поляна ще посрещнат деца от училищата в община Ботевград, за които също са предвидени атрактивни игри и развлечения. До мометна е ясно, че в утрешната надпревара ще се включат ученици от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"- гр. Ботевград, от ОУ "Н.Й. Вапцаров"- гр. Ботевград, ОУ "Любен Каравелов"- с. Трудовец.

„Целта ни е да им покажем един различен начин децата да се забавляват в отбор, да ги върнем към природата, да ги подтикнем към активности на открито и да увеличим желанието им към подобряване на физическата им форма“, сподели Владимир Ангелков, организатор на Многобоя.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (8) (2)
    1. добавен от: Анонимен 9 Юни, 20:54

    Браво, удоволствие най-вече за младите

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Юни, 08:38

    Хубава и различна инициатива! Дано все повече хора участват!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete