Вторник, 16 Април 2024, 19:05

Много настроение на благотворителния футболен мач между общините Ботевград и Етрополе (ВИДЕО)

12 Юни 2021, 14:57
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1849 10


С прекрасно слънчево време и много настроение премина днешната благотворителна футболна среща между общините Ботевград и Етрополе. Мероприятието бе организирано чрез съвместна идея между общински представители и съветници на двата града, а днес тя се реализира успешно. Събраната сума от днешния благотворителен мач е 965 лв. Тя ще отиде за подпомагане на нуждаещи се жители от община Ботевград, както и за каузата на общинската съветничка Лили Димитрова – обновяване на детската площадка при църквата „Успение Пр. Св. Богородица“.  Спортната проява се осъществи на изкуственото минифутболно игрище до зала „Георги Христов“ днес (12 юни) и успя да се нарадва на много емоции, както и хубаво съперничество на терена, в което видяхме много голове. В благотворителния мач взеха участие кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, председателите на общински съвет Ботевград и Етрополе – д-р Илин Черняшки и Марин Маринов, редица изтъкнати спортисти, личности и деятели, добре познати в двете общини.

Програмата започна с изпълнение на мажоретен състав към НЧ „Христо Ботев 1884“ с ръководител Иванка Христова. След това, в загрявката се включиха и малките футболисти от детско-юношеската школа на „Балкан 1929“.

Така в последствие бе дадено и дългоочакваното начало на футболния спектакъл. Двубоят започна по-добре за представителите на община Етрополе, които първи поведоха в резултата и за кратко време си осигуриха аванс от 3 гола. През първото полувреме етрополци бяха една идея по-добри от своя съперник, но в хода на мача ботевградчани си стъпиха на краката и заиграха по-добре. Въпреки че в средата на частта гостите поотпуснаха иницативата и позволиха преднината им да бъде стопена, на полувремето все пак водеха с 5:3 в резултата.

На почивката програмата продължи с атрактивно изпълнение на малките мажоретки и акробатки от спортен клуб „Чирлидинг и акробатика“ Ботевград.

След подновяването на играта, емоциите продължиха с пълна пара. Футболната битка на терена достигна нови обороти и висоти. Отборът на община Етрополе отново започна ударно и след няколко попадения в сметката си изглеждаше, че крайният победител е почти сигурен. Тимът на община Ботевград обаче не мислеше така и с много упоритост и труд, започна лека полека да се връща в мача и да скъсява разликата. Така се стигна до пълния обрат в мача, който стана факт в средата на полувремето при резултат 10:9 за ботевградчани. След оспорвани минути и мигове на креативност от двата съперника, малко преди края цифрите бяха равни – 13:13. Финален щурм за ботевградчани обаче им осигури успеха, който дойде след крайното 15:13 за тях. Феноменален мач изигра общинският съветник Йонко Ненчев, който заби 10 гола за победата. Бившият професионален футболист, към момента президент и треньор на футболния „Балкан 1929“ Иван Редовски пък се отличи с 4 попадения във вратата на гостите, едно от които бе много красив гол след изпълнение зад центъра, което прехвърли вратаря. Веднъж се разписа и Васко Василев.  Силен мач за отборът на община Етрополе изигра вратарското дуо, което днес бе в атакуващи позиции – Христо Стаменов (6 гола) и Христо Матев (2 попадения). Добро включване направи и Николай Иванов, отбелязвайки 2 гола. По веднъж се разписаха Христо Василев, Ивайло Георгиев и Тодор Василев.

След края на надпреварата, двата отбора дружно се събраха заедно, като демонстрираха приятелство и спортсменство един към друг и бяха пример за добрия тон в спорта, който трябва да се дава. Oрганизаторите на мероприятието съобщиха, че се очаква подобна изява да се осъществи още веднъж, този път на територията на Етрополе. 

 Отбор община Ботевград: 10.Васко Василев, 22. Любчо Василев, 80. Михаил Михайлов, 31. Борислав Витков, 86. Йонко Ненчев, 30. Йордан Арбов, 28. Николай Велков, 4. Ангел Ангелов, 84. Илин Черняшки, 1. Сашо Везенков, 7. Иван Гавалюгов, 81. Иван Редовски, 89. Николай Николов, 26. Тихомир Найденов, 31. Христо Железарски, 20. Иван Николов

Отбор община Етрополе: 1. Калоян Радков, 18. Христо Василев, 5. Ивайло Георгиев 4. Марин Маринов, 7.Тодор Василев, 9. Николай Иванов, 11. Христо Стаменов, 16. Христо Матев


ВИДЕО ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ МАЧ И ЦЯЛАТА ПРОГРАМА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

 

 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: футбол , благотворителен футболен мач , Обс-Етрополе , Обс-Ботевград

Коментари (10)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 15:47

    bravoo

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: Анонимен 12 Юни, 17:00

    Правят го сега с предизборна цел!!!

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 18:26

      Много си тъпичък, обясни за коя партия се лобира и защо? Аз виждам съветници от най-различни групи.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Юни, 17:47

    Евала на Редака за красивия гол ;)

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Юни, 20:41

    Нищо предизборно нямаше... вместо да пишете глупости, могеше да се включите в каузата!

  • Отговори (1) (2)
    5. добавен от: Анонимен 12 Юни, 22:17

    900ле. Събрани средства, а дали 700 за екипи

  • Отговори (3) (2)
    6. добавен от: Анонимен 12 Юни, 22:50

    Смешна работа е това да се покажат и да се пъчат колко са велики

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Юни, 08:47

    Много сте зле. Аз бих казала страхотна инициатива на двете общини. Вместо да отидете да дадете някой лев за каузата, мрънкате само

  • Отговори (3) (0)
    8. добавен от: Анонимен 13 Юни, 08:51

    Само мрънкате, да бяхте отишли да дадете някой лев за каузата. Браво на двете общини

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Юни, 11:31

    Лоша организация. така не се прави благотворителен мач. Гола вода.НИКОЙ ДА НЕ СИ ПРАВИ ПИАР АКЦИЯ, ЧЕ ЩЕ МУ ИЗЛЕЗЕ НА НОСА.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete