Четвъртък, 25 Април 2024, 15:36

Момиче от Правец получи 4 „да” на кастинга за Х-фактор

17 Септември 2017, 20:21
(23) (15)
Правец - Новини
Прочетена: 11894


Христина Григориаду впечатли журито на музикалното шоу Х- фактор със своето представяне и получи 4 пъти „да” и от четиримата съдии. Тя изпълни песента на Beyonce- Runnin` (Lose it All), която беше тотален хит за изминалата година.

Христина е на 17 години, родом е от Гърция, но от както се помни живее със семейството си в гр. Правец. До седми клас е учила в ОУ „Васил Левски” гр. Правец и чрез музикалния педагог Миглена Батанова развива дарбата си да пее. На песенния конкурс- „На крилете на песента”, който е емблема на училището и част от майските празници на града, започват нейните първи изяви на сцена. Тя е едва втори клас, когато очарова един от членовете на журито-Христина Ангелакова и става неин фаворит. След като всяка година взема участие на песенния конкурс и дори е част от детското жури, на 12 години по покана на г-жа Ангелакова, Христина се включва и в традиционните „Моцартовите празници”. Тогава тя изпълнява ария на Керубино от сватбата на Фигаро.
Талантливата участничка в Х-фактор отговори на няколко въпроса за медия Балканец:

- Христина, първо поздравления за представянето. Ще ни разкажеш ли с какво се занимаваш?
- Благодаря! След като завърших в гр. Правец, по настояване на Христина Ангелакова кандидатствах в Национално музикално училище „Любомир Пипков” в град София. За моя огромна радост ме приеха поп и джаз пеене.

- Това е чудесно. Разкажи малко повече относно обучението си?
- Обучението ми там изисква много труд и постоянство. Освен на вокални умения, там се изучава задължително и музикален инструмент, а аз избрах пиано. 

- От къде ти хрумна идеята да отидеш на кастинг в Х-фактор?
- Всичко се случи от само себе си. Реших да отида, защото се почувствах достатъчно добре подготвена и вътрешната ми интуиция ме провокира.

- Семейството ти как реагира, когато им съобщи за решението си?
- Те напълно ме подкрепиха в моя избор. Даже дойдоха с мен на предварителен кастинг, който беше на 14 юни. На следващия кастинг-12 юли, кадри от които се излъчиха по телевизията, отидох с мама и мои приятели.

- И сега какво следва, след като премина този етап от състезанието?
- Нямам право да издавам много информация около състезанието. Но следващият етап е тренировъчен лагер, на който има много тежки музикални изпитания.

- Би ли искала да благодариш на някого?
- О, да, разбира се. Преди всичко, искам да благодаря на родителите ми за подкрепата, която ми оказват и за това, че благодарение на тях успявам да сбъдвам мечтите си. Христина Ангелакова също изигра важна част в моя живот, тъй като ако тя не ме беше насочила, аз може би не бих учила в Национално музикално училище „Любомир Пипков”. Не на последно място, искам да благодаря и на моите вокални педагози- Миглена Батанова и Еделина Кънева, които вярват в мен и ме подкрепят.

Желаем на Христина Григориаду успех и ще следим нейното представяне!


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete