Четвъртък, 25 Април 2024, 05:24

Мултимедиен продукт на Тодор Ценов от ПГТМ "Христо Ботев" получи награда на Национален ученически конкурс

23 Март 2018, 11:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2796 6


Ученици от ПГТМ „Христо Ботев“, работещи в клубовете "Моят град през годините" и "Традиции и ценности", заснеха видеоматериал в Исторически музей - гр. Ботевград и Общинска читалищна библиотека "Иван Вазов" - Ботевград, посветен на 140 години от Освобождението на България.

Тодор Ценов от XI „б“ клас засне и монтира видеоматериала във филм "Урокът за свободата, която не ни е даром дадена", представящ събитията в преломните години на Освобождението на България в творчеството на Иван Вазов.

Мултимедийния продукт е отличен с грамота и със специалната награда от Национален ученически конкурс „Мила Родино”, обявен от Народно читалище с. Рупци, община Червен бряг по повод 140 години от Освобождението на България, раздел Мултимедийна презентация, възрастова група от VIII до XII клас.

Основни цели на конкурса са създаване на условия за формиране у учениците на ценностни качества, свързани с любов към Родината, нейната история и нейните национални герои; чувство за активна гражданска позиция; отношение към събития и личности, свързани с историята на България.

По повод 3-ти март - Националния празник на България, учениците, участвали в заснемането и изработването на филма, посетиха Историческия музей и градската библиотека, където представиха подготвен поетичен рецитал и вече изработения филм пред любезните домакини от двете институции.

За получените плакет, индивидуални грамоти и грамоти за колективно участие учениците от клуб „Моят град през годините“ благодарят на организаторите на конкурса в лицето на Народно читалище ”Васил Христов 1927”- с. Рупци и на кмета на община Червен бряг, под чийто патронаж се провежда надпреварата.
Това е втора награда за мултимедиен продукт, изготвен от ученик, работещ в клуб „Традиции и ценности“. През месец юли 2017 година на Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ Светослав Даскалов спечели поощрителната награда за филма си „Подвигът на руските войни по време на Руско Турската Освободителна война от 1877/1878 г. в паметта на поколенията от Ботевградския край“.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete