Четвъртък, 19 Октомври 2017, 23:09

Музеят в Правец спечели награда от Международното туристическо изложение "Културен туризъм"

23 Април 2012, 12:35
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1946 1

Музеят в Правец се върна от участието си в 9- то международно туристическо изложение "Културен туризъм" 19- 21 април 2012 г. с награда за представяне на музейна експозиция и плакет златна монета на Иван Асен ІІ.
Музеят се представи с колекцията си от подаръците на Тодор Живков - изложба "Отминало настояще". Колекцията подаръци са подарявани на Живков в качеството му на държавен глава.
Директорът на музея в Правец, г-жа Таня Борисова сподели, че екипът й се е справил изключително добре "всички се учудиха, че толкова малко хора си редят сами експозицията". Над две хиляди души са посетили експозицията за три дни. Г-жа Борисова сподели, че са получили много предложения да гостуват на различни места. "Всички бяха впечатлени от нашата експозиция от самото начало".
Години наред ръководството на музея в Правец и градската управа се стремят да съберат в родното място на Живков вещите му с голяма стойност. Колекцията включва картини, сувенири, статуетки, маски, макети на известни недвижими културни ценности, копия на антични предмети на народите от Африка – Мозамбик, Судан, Танзания, Етиопия, Гана, Замбия, Нигерия, Либия, Зимбабве и други.
"Бяхме гвоздея на програмата" каза г-жа Борисова. Тя сподели, че това е начин за привличане на посетители в града "Имаме много идеи да се развива икономиката, видяхме там много неща. Днес очакваме много посетители".
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1.добавен от: Анонимен 23 Април, 18:30

    БРАВО! Истински се радвам, че сте толкова активни и амбициозни и ГО ДОКАЗВАТЕ НЕЕДНОКРАТНО! Съпричастна съм с радостта от получените награди и постигнатите цели! ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ЦЕЛИЯ ЕКИП НА МУЗЕЯ и ЛИЧНО КЪМ г-жа БОРИСОВА! Смело напред, ПО ПРАВИЯ ПЪТ-НАГОРЕ МОМИЧЕТА!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Одобрявате ли идеята на арх. Весела Маркова за изграждане на Гробищен парк зад бензиностанция "Петрол"

Анкета » коментари (11)

Одобрявате ли идеята на арх. Весела Маркова за изграждане на Гробищен парк зад бензиностанция "Петрол"

отговори
Да, защото е извън населеното място. (156)
70% Complete
Не, защото е по-отдалечено от града и придвижването би било свързано с превоз, вместо пеша. (60)
70% Complete
Не. Два гробищни парка ще станат много. (70)
70% Complete
Одобрявам идеята за преместване, но зад бензиностанция "Петрол" не е подходящо. (41)
70% Complete
Нямам отношение. (15)
70% Complete