Вторник, 23 Април 2024, 11:47

На 12-ти септември заличават кооперация "Възраждане" в Трудовец

31 Август 2012, 10:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3014 0


Земеделска кооперация  „Възраждане” с. Трудовец ще проведе Отчетно събрание на 12-ти септември от 9.00ч в салона на Кметство Трудовец, на което ще обяви заличаването си. На предишно събрание през м.юли кооперацията обяви решението си за  прекратяване на дейността си. Дневният ред на последното събрание ще се състои от две точки: Отчетен доклад на ликвидационната комисия за разпределяне на имуществото на кооперацията  и решение за заличаване на земеделска кооперация „Възраждане”.
Основната причина за прекратяване дейността на кооперацията  по думите на председателя на земеделското сдружение  Христо Нинов е, че Кооперацията не желае повече да бъде посредник между собствениците на земи и арендаторите.„Кооперациите пречат и противостоят на арендаторите. През последните години не може да се печели”, категоричен е той. В момента член-коорераторите на земеделското сдружение наброяват 170 човека. Христо Нинов е председател от 2000 г.
До момента на територията на  с. Трудовец функционираха две кооперации. През 1994 г. ТКЗС-с. Трудовец се преобразува в две самостоятелни земеделски сдружения - „Възраждане” и Кооперация Трудовец. Втората в момента е с численост от 800 души и нейн председател в Ивo Каменов. Според източници на „Балканец”, през последните години 90% от член-кооператорите на „Възраждане” преминаха към Кооперация Трудовец.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete