Четвъртък, 25 Април 2024, 01:01

На 15 септември 2018 година напълно реновираната сграда на Второ ОУ „Васил Левски” в кв. Маслово, гр.Костинброд официално отвори врати!

16 Септември 2018, 09:38
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1215 0


Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, заедно с кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и директорката г-жа Красимира Манова откриха реновираната сграда на Второ ОУ „Васил Левски” в кв. Маслово. Дошли да уважат събитието бяха и г-н Любен Кънчев – зам.-министър на туризма, г-жа Росица Иванова – Началник на Регионално управление по образование – София регион, г-н Николай Борисов- зам.-областен управител на Софийска област, г-н Васил Цветков и г-н Юлиян Ангелов- Народни представители от 44-то Народно събрание, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-жа Анна Радовска- зам.-председател на ОбС-Костинброд, общински съветници, г-н Александър Ненов, инж.Габриела Георгиева и г-жа Теодора Гогова- зам.-кметове на община Костинброд, директори на училища, детски градини и центрове, и много жители на община Костинброд. Второ ОУ “Васил Левски” в кв. Маслово, гр. Костинброд е открито през 1879 г. Към днешна дата се обучават около 100 деца в начален етап и подготвителна група, като преподават 14 учителя.

Училището разполага с училищен бус, с който се превозват децата от съседните села. Община Костинброд изпълни проект за енергийна ефективност на сградата на Второ ОУ „Васил Левски“ кв. Маслово, гр. Костинброд. С изпълнение на дейностите по проекта се даде нов облик и модерна визия на училището, като осигури комфортни условия за учене, занимания, игри на своите ученици, както и подобряване условията на труд за преподавателите и служителите.

За малко повече от 6 месеца, училището има новоизградени и обособени санитарни възли и котелно помещение, като отоплението е на газ. Покривната конструкция, дограмата на прозорците и вратите са изцяло подменени. Във всички помещения гредореда е заменен със стоманобетонни плочи. Стените и таваните са с гипсокартон. Подовите настилки в коридорите и баните са гранитогрес , в класните стаи на паркет. Електро и ВиК инстслациите са изцяло сменени, като класните стаи са снабдени с ново модерно осветление. Второ ОУ “Васил Левски” разполага с рампа за хора в неравностойно положение, а в двора на училището има ново осветление и обособено място за открит урок. Възпитаниците на училището представиха блестяща програма, с участието на бивши ученици. Всички получиха поздрави и аплодисменти. Талантливите деца, които са и от местното Читалище „Заря-1914“ с ръководител Екатерина Михайлова поздравиха гостите и изпълниха стихове и песни, посветени на своето любимо училище.

Отец Крум отслужи водосвет за здраве и благополучие, а след програмата от децата, г-жа Красимира Манова – директор на Второ ОУ ”Васил Левски” поздрави всички присъстващи, като заяви, че е горда да е директор, именно на това училище с толкова прекрасни деца и преподаватели. Директорката благодари на кмета на община Костинброд за реализираният проект, благодарение на който сградата на училището от остаряла, опасна и неугледна се е превърнала в образец на едно бутиково училище. Директорката си пожела до година от 100 деца, училището да обучава 200. Г-жа Манова даде думата на кмета на община Костинброд. Г-н Младенов заяви: „ Приоритетно за община Костинброд е да се продължи обновяването и модернизирането на общинската образователна инфраструктура. Това нямаше как да се случи, ако през последните седем години държавата и нейното управление не стоеше плътно зад нашата община. След въвеждането на енергийно ефективните мерки на сградите на СУ „Д-р Петър Берон”, ОУ „Отец Паисий“ с. Петърч, НУ „Отец Паисий“ с. Драговищица, Първо ОУ „Васил Левски” и проектът за реновирането на ПГВМСС ”Св.Георги Победоносец”, съм горд, че успях да обновя и сградата на Второ ОУ „Васил Левски“ в кв. Маслово, гр. Костинброд. Децата вече имат възможност да се обучават в училище, което е изцяло обновенно и оборудвано.”

Г-н Младенов връчи на директорката г-жа Манова удостоверението за експлатация и пожела успешна учебна година! „Доверието е в основата на съвременното образование, доверието между родител и учител, между семейството и училището. Посланието ни към родителите е „Да вярваме на учителите“. „ С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев застана пред всички гости, дошли заедно да открият начален етап на Второ ОУ „Васил Левски” в кв. Маслово. Г-н Вълчев подари нов училищен звънец на директорката г-жа Красимира Манова.

Заместник-министъра на туризма г-н Любен Кънчев приветства всички и с голяма гордост, заяви че това училище има бъдеще и то е точно с тези преподаватели и училищен съвет. Зам.- министърът посочи община Костинброд, като пример в образованието и културата. След като се преряза официално лентата, всички гости разгледаха новата сграда. Силно впечатение направи стаята за първокластниците. Нова, подготвена с учебни помагала за понеделник – първи учебен ден за учебната година 2018/2019.
Министър Вълчев беше поканен да посети и единственото училище с цялостна реконструкция в София област – ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”.

В професионалната гимназя демонстрираха на министъра и официалните гости ваксинация на домашен любимец и показаха своите модерни изцяло ремонтирани и оборудвани лаборатории. Министър Вълчев си тръгна от община Костинброд с много ценен подарък – книгата за „Скретиска”, подарена от кметът на община Костинброд г-н Младенов. 15 септември ще бъде запомнен, като важен ден за кв.Маслово и община Костинброд Пожелаваме една успешна и спорна учебна 2018/2019 година, усмивки от децата и устрем от учителите във всички училища и детски градини на територията на Община Костинброд!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete