Четвъртък, 25 Април 2024, 15:22

На 18 май се отбелязва Международният ден на музеите

8 Май 2012, 13:53
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 6630 0


Всяка година на 18 май - от 1977 г. се отбелязва Международният ден на музеите. Целта е да се повиши информираността и ролята на музеите в развитието на обществото.  
Тази година празникът се провежда под мотото „Музеи в един променящ се свят. Нови предизвикателства, нови вдъхновения”. Днес светът се променя по-бързо от всякога. В съвременните музеи навлизат новите технологии, осигуряващи нови идеи. Музеите се превръщат в един променящ се свят с призвание. Всеки от тях може да се сблъска с уникален набор от цели, интереси и публика.
В този контекст Исторически музей Правец за първи път в музея ще покаже оригинална възстановка на проучената част от могила в гр. Правец, м. Пенака,  под надслов „Нови предизвикателства, свидетелства за минали времена” и нощ на музеите с отворени врати.
Изложбата ще бъде открита на 18 май (петък)  в 17.00 часа в Исторически музей Правец. За празника  вратите на Музейния комплекс с родна къща на Тодор Живков и Исторически музей Правец ще са отворени за посетители и през нощта от 19 до 24 часа. Всички гости ще могат да влязат свободно, да разгледат експозицията.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete